Зарплати медиків і лікування українців за кордоном: урядовий перерозподіл коштів

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу МОЗ України і здійснив перерозподіл 450 млн грн з інших програм міністерства. Понад 126 млн грн з цих коштів будуть направлені на програму «Лікування громадян України за кордоном», решта – на зарплати медиків, лікування пацієнтів з хронічною ниркову недостатністю методом гемодіалізу та хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Більше 126 млн грн, перерозподілені на програму лікування за кордоном, дозволять направити на закордонне лікування 52 пацієнтів. Це пацієнти у тяжкому або вкрай тяжкому стані, які потребують негайного лікування, але не можуть отримати його в Україні. Загалом станом на 30 листопада 2018 на обліку хворих, що потребують лікування за кордоном, перебуває 70 осіб. Ще 18 пацієнтів наразі не потребують негайного направлення за кордон.

Понад 323 млн грн будуть направлені на медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Ці кошти мають бути використані за такими пріоритетами:

  • виплата заробітних плат медикам;
  • лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу;
  • лікування пацієнтів з цукровим та нецукровим діабетом.

Тепер місцеві ради мають ухвалити зміни до своїх бюджетів, щоби кошти за механізмом субвенції отримали всі медичні заклади.

Відповідне розпорядження «Про перерозподіл та розподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2018 рік» ухвалили 12 грудня 2018 року на засіданні Уряду.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram