Відсьогодні запущено новий інформаційний ресурс про ВІЛ для медиків та пацієнтів

ВІДСЬОГОДНІ ЗАПУЩЕНО НОВИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС ПРО ВІЛ ДЛЯ МЕДИКІВ ТА ПАЦІЄНТІВ

Центр громадського здоров’я спільно з пацієнтськими організаціями створив новий зручний веб-ресурс для медиків та пацієнтів. Сайт забезпечує доступ до найсвіжіших даних про тестування, діагностику та лікування ВІЛ-інфекції. Тут розміщена бібліотека тематичних інформаційно-освітніх матеріалів, а також карти пунктів тестування на ВІЛ і пунктів надання підтримки людям, які живуть з ВІЛ в Україні.

1 жовтня 2019 року запустився сайт prozdorovia.in.ua ‒ перший веб-портал українською мовою, що об’єднав всю ключову інформацію стосовно ВІЛ.

Матеріали сайту будуть корисні для: загального населення, медиків, а також людей, які живуть з ВІЛ чи перебувають у групі ризику.

Унікальною особливістю сайту є бібліотека інформаційно-освітніх матеріалів, що стосуються теми ВІЛ та громадського здоров’я ‒ вони доступні в розділі “Матеріали”. Користувачі мають можливість безкоштовно завантажити їх для професійного чи особистого користування.

В розділі “Хочу знати все про ВІЛ” можна почерпнути базову інформацію: дізнатись, що таке ВІЛ-інфекція, які є способи передачі вірусу і як цього уникнути, як і де можна пройти тестування та як лікується ВІЛ-інфекція.

Інформація, зібрана в розділі “Як жити з ВІЛ на 100%”допомагає з’ясувати: що робити в разі виявлення ВІЛ, яким буде лікування, як подбати в цій ситуації про своїх партнерів і рідних, що слід знати про свої права.

Розділ “Я медик, хочу знати більше” орієнтований на лікарів: реалізація медичної реформи змінює їхню роль в боротьбі з епідемією ВІЛ в Україні, зокрема надаючи більше повноважень сімейним лікарям. Тут зібрана актуальна інформація про тестування на ВІЛ, антиретровірусну терапію та особливості призначення лікування, про ВІЛ-резистентність, індексне тестування та інші дотичні теми.

В розділі “Де пройти тест” розміщено дві карти: одна з пунктами тестування на ВІЛ по всій Україні, друга ‒ з контактами організацій, де люди, які живуть з ВІЛ, можуть отримати необхідну підтримку. Ці карти є наймасштабнішими за охопленням населених пунктів України і будуть постійно оновлюватись.

Сайт створено пацієнтською організацією БО“100% життя” у партнерсві з Центром громадського здоров’я України в рамках проекту Healthlink: "Прискорення зусиль з протидії ВІЛ в Україні" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Робота над порталом тривала 3 місяці.

Якщо у вас є пропозиції, щодо роботи інформаційного ресурсу та його наповнення, пишіть їх на адресу: pr@network.org.ua.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram