Фактор, при якому кольорові лінзи стають по-справжньому небезпечними

Як розповів лікар-офтальмолог В’ячеслав Куренков, в деяких випадках використання кольорових контактних лінз може нашкодити здоров’ю.

Небезпека виникає, коли зіниця виявляється більшою за незабарвлену центральну зону лінзи, зазначив медик. Це може статися в сутінках або темряві. У цих випадках сприйняття навколишнього оточення спотворено, що небезпечно, наприклад, при водінні автомобіля.

За словами офтальмолога, безпечніше використовувати відтінки лінзи, оскільки у них немає непрокрашенного центру, тобто вони повністю покриті якимось відтінком. Носіння таких лінз імітує використання окулярів з фільтром.

Завідувач офтальмологічним відділенням госпіталю для ветеранів воєн № 2 Олексій Єгоров, у свою чергу, нагадав, що неодноразове використання одноразових лінз (як і їх неправильне надягання) може призвести до «мозолів» на очах.

– При тривалому використанні контактна лінза викликає зміни з боку переднього відрізка ока. Дуже віддалено це можна порівняти з мозолями на ногах, але тільки по ефекту, а не прояву, — попереджає експерт.

Контактні лінзи – це тонкі, викривлені лінзи, які покривають поверхню ока. Зазвичай вони безбарвні, але можуть бути злегка пофарбовані для зручності в обігу. Одноденні контактні лінзи носять протягом дня, а потім викидають перед сном і замінюють вранці на нову пару.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram