З 1 січня 2021 року інклюзивність медичних закладів стане обов’язковою вимогою при укладенні договорів із НСЗУ

Однією з головних вимог при укладенні договору між закладом охорони здоров’я та НСЗУ з 1 січня 2021 року буде наявність умов для медичного обслуговування й вільного доступу до будівель та приміщень людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Про це заявила перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як.

"Маломобільні групи населення мають рівні права доступу до всіх об’єктів громадського призначення нарівні з іншими громадянами. Згідно зі статтею 26 ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» та ліцензійними вимогами, заклади охорони здоров’я зобов’язані забезпечити умови для вільного доступу осіб з інвалідністю до приміщень”, — зазначила Ірина Садов’як.

Нагадаємо, раніше очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що підвищення зарплат працівникам галузі охорони здоров’я — одне із ключових завдань міністерства. Відтак, ще в серпні МОЗ подало свій бюджетний запит, в якому визначено розмір справедливої заробітної плати для медичних працівників: для лікарів — від 23 тисяч гривень, для середнього медперсоналу — на рівні 17 тисяч гривень, для молодшого медичного персоналу — від 12 тисяч гривень.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram