Кабінет міністрів затвердив склад Ради громадського контролю при НСЗУ

Громадську раду при Національній службі здоров’я України створено на засадах відкритого та прозорого конкурсу. До її складу увійшлипредставники громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із захистом прав і свобод пацієнтів та із сприянням розвитку медицини.

На засіданні Кабінету міністрів України - у п’ятницю, 9 жовтня - затверджено склад Ради громадського контролю при Національній службі здоров’я.

Рада покликана забезпечити громадський контроль за діяльністю Служби та представлятиме інтереси пацієнтів.

Громадську раду при НСЗУ створено на засадах відкритого та прозорого конкурсу. До її складуувійшли 15 осіб.Це - представники громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із задоволенням та захистом прав і свобод пацієнтів, із сприянням розвитку медицини, наданням медичних послуг, обігом лікарських засобів та іншими суспільними відносинами щодо надання медичних послуг.

Зокрема, ГО "Школа успішного медичного менеджера - ШУММ", Асоціація батьків передчасно народжених дітей "Ранні пташки", Української асоціації дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артритВГО "Радість руху", Аптечна професійна асоціація України - АПАУ, ГО "Institute of Analysis and Advocacy" та інші. Докладніше зі складом Ради можна ознайомитись тут.

Очільник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський: “Національна служба здоров’я працює в інтересах пацієнта. В основі ПМГ покладено принцип універсального охоплення медичними послугами. Це означає, що всі громадяни або особи, прирівняні до них, незалежно від віку,політичних, релігійних та інших переконань, статі, соціального походження та зареєстрованого місця проживання, повинні мати рівний доступ до якісної медичної допомоги.
Наше завдання на 2021 рік – розвиток та удосконалення існуючих пакетів медичних послуг за Програмою медичнихгарантій. Сподіваюся, що співпраця Громадської ради та НСЗУ буде плідною та ефективною задля інтересів пацієнтів”.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram