Карантин у період зимових свят: що можна, а що – ні?

Учора уряд схвалив рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з посиленням карантинних заходів у період з 8 по 24 січня. За думкою очільника МОЗ, тимчасове впровадження додаткових обмежень дозволить знизити число хворих на COVID-19 та зменшити навантаження на лікарні до початку сезонного спалаху захворюваності на грип, який традиційно припадає на кінець січня – початок лютого.

У період зимових свят на українців навпаки чекають невеличкі послаблення карантину. Зокрема в ніч з 31 грудня на 1 січня розважальним закладам та закладам громадського харчування буде дозволено працювати до 1 години ночі, а в перші дні нового року – до 23 годин, тобто на 1 годину довше, ніж зараз.

Проведення «новорічних ялинок» дозволяється, але без святкових концертів, організація масових спортивних закладів – без глядачів на трибунах. Непродовольчі ринки та навчальні установи працюватимуть у звичайному режимі, а от дитсадки будуть тимчасово закриті.

У такому режимі заклади пропрацюють до 8 січня, після чого планується жорстке посилення карантинних обмежень аж до 25 січня.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram