М'ята - цілюща рослина для нашого здоров'я

М'яту використовують в кулінарії та для приготування чаїв.

Але у м'яти багато медичних застосувань, завдяки природному достатку біоактивних хімічних речовин. У статті, опублікованій в журналі Nutrition Research, американські дослідники повідомляють, що тривале додавання екстракту м'яти може поліпшити когнітивні здібності у молодих, фізично активних людей. М'ята не тільки допомогла поліпшити їх здатність зосередитися, але і підвищила їх здатність зберігати і обробляти інформацію.

Попередні дослідження показали, що додавання екстрактів м'яти позитвино впливає на когнітивні функції літніх людей (віком 50-70 років) з проблемами пам'яті. Щоб визначити, чи буде м'ята ефективна для молодих, вчені провели рандомізоване, подвійне сліпе, плацебо-контрольоване дослідження за участю 142 здорових і активних чоловіків і жінок у віці 18-50 років. Ці люди отримували 900 мг екстракту м'яти або плацебо щодня протягом 90 днів.
Автори оцінювали когнітивні здібності учасників за допомогою набору когнітивних тестів, а сон, настрій, якість життя - за допомогою анкет. Оцінка проводилася в дні 0, 7, 30 і 90 добавок.

Учасники, які вживали екстракт м'яти, показали поліпшення в стійкості уваги на 30-й і 90-й день. Стійка увага відноситься до здатності зосередитися на діяльності протягом тривалого періоду часу. Когнітивний навик дозволяє людям успішно і ефективно виконувати завдання, виконання яких може зайняти багато часу.

Покращення спостерігалися в комплексній увазі - здатність зберігати і маніпулювати інформацією - на 7-й день прийому добавок в порівнянні з людьми, які отримували плацебо.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram