Електронна система охорони здоров’я: найзатребуванішими серед українців є неврологи

Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій в охороні здоров’я сприяє докорінним змінам. Усе більше медичних закладів надають пацієнтам можливість онлайн-запису на прийом. З'явились корисні сервіси для пацієнта - електронний рецепт, електронне направлення, електронні медичні записи, електронна картка. Стартувала комплексна послуга єМалятко.

За даними ЕСОЗ, найбільшу кількість електронних направлень - майже 8 мільйонів - створено на консультації лікарів. Найчастіше - до фахівців з неврології. До них отримали направлення понад 700 тисяч пацієнтів.

Наприклад, найбільшу кількість електронних направлень створено на консультацію - майже 8 млн з 13 млн. Найзатребуванішими спеціалістами, за даними електронної системи охорони здоров’я, є неврологи, до яких 700 тисяч пацієнтів отримали е-направлення. Далі: до офтальмологів отримали направлення майже 600 тисяч пацієнтів, до хірургів - майже 580 тисяч пацієнтів, до ЛОР-лікарів – 540 тисяч пацієнтів.

Щодо обстежень, то на послугу рентгенографія грудної клітини отримали направлення понад 700 тисяч пацієнтів. На ультразвукове дослідження черевної порожнини - 170 тисяч пацієнтів.

Електронне направленнядозволило пацієнту обирати спеціалізований медзаклад, в якому отримати послуги за Програмою медичних гарантій. Незалежно від свого місця проживання чи прописки, або того, в якому районі чи місті працює лікар, який виписав це направлення. На сьогодні для понад 6,5 млн пацієнтів лікарі створили в системі 13 млн е-направлень. З яких майже 6 млн - виконано. Це означає, що пацієнти отримали медичну послугу чи лікування, на яке їх направляв лікар.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram