Онколог розкрив спосіб виявити пухлину за станом нігтів

При розвитку будь-якого онкологічного захворювання першорядне значення має раніше виявлення симптомів. Незважаючи на те, що організм практично відразу дає знати своєму «власнику» про зміни, які відбуваються з ним, багато людей часто пропускають ці сигнали, списуючи їх на різні менш серйозні стани.

За словами онколога Михайла Мясникова, виявити небезпечну хворобу можна навіть по виду нігтів. Основною ознакою злоякісних утворень будуть смужки різного кольору на нігтьовому ложі: від коричневого до чорного. При цьому вони можуть займати як весь простір нігтя, так і бути одиничними, розповів він.

Крім цього, хірург порадив стежити за появою тріщин, ламкості і синців. При виникненні будь-якої патології слід звернутися в лікарню.

Також онколог звернув увагу на популярність шелаку. Він пояснив, що його нанесення разом з використанням УФ-світла може вплинути на вже існуючі утворення на нігті і привести до онкологічних захворювань. Лікар порадив відмовитися від цього виду покриття і замінити його на ті, для яких ультрафіолет не потрібен.

Мясников підкреслив, що всі перераховані вище симптоми відносяться до меланоми. Її підступність полягає в тому, що вона далеко не завжди пігментна. Крім того, онколог не виключив появи раку шкіри і сарком м’яких тканин.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram