Управлінські команди спеціалізованих закладів опанували нові навички роботи

Щоб успішно впроваджувати нову систему фінансування і надавати якісні медичні послуги пацієнтам, управлінські команди медичних закладів, котрі надають спеціалізовану медичну допомогу, зі всієї України у серпні-вересні пройшли онлайн тренінги з правових та фінансово-економічних питань.

Цього тижня завершилась серія онлайн тренінгів“Функціонування закладів спеціалізованої медичної допомоги в умовах запровадження програми медичних гарантій”, розроблених Національною службою здоров’я України спільно із проектом USAID Ukraine - USAID Україна “Підтримка реформи охорони здоров’я”.

Впродовж серпня-вересня 2020 року навчання пройшли головні лікарі, заступники головних лікарів з економічних та юридичних питань, економісти, юристи, бухгалтери, представники власника закладів з понад 36 закладів охорони здоров’я з 18 областей України.

Під час онлайн тренінгів, управлінські команди медичних закладів отримали знання і навички з фінансового планування, ефективного управління ЗОЗ, правових аспектів діяльності комунальних некомерційних підприємств, економічного аналізу діяльності ЗОЗ-КНП, бухгалтерського обліку та звітності КНП, а також кодування медичних послуг в рамках ПМГ.

«Керівникам закладів доволі важко знайти актуальну інформацію про вдосконалення саме цих навичок. Під час кожної сесії тренінгу я отримувала нову інформацію про те, як ефективніше використовувати ресурси закладу та грамотно працювати в нових умовах фінансування. Наша команда обов’язково використає у роботі всі представлені підходи щодо проведення економічного аналізу та фінансового планування», - говорить Світлана Руденко, заступник головного лікаря з економічних питань КНП«Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради (Запорізька область).

Також, під час онлайн тренінгів, учасники дізнались про можливості та джерела фінансування ЗОЗ та ознайомились із нормативним визначенням, підходами та алгоритмами до розрахунку платних послуг надавачів спеціалізованої медичної допомоги.

«Для мене як головного бухгалтера КНП найбільш цікавими і корисними були сесії щодо юридичних аспектів фінансування КНП, платних послуг ЗОЗ, особливостей ведення бухгалтерського обліку та звітності КНП. Я отримала додаткові знання, котрі дозволять активно впроваджувати зміни в нашому закладі та збільшити доходи підприємства» - Олена Палаш, головний бухгалтер, КНП "Дитяча Міська Поліклініка №6" Одеської Міської Ради.

Нові навички та знання допоможуть учасникам тренінгів у майбутньому ефективно управляти закладами охорони здоров’я в умовах реформи системи фінансування охорони здоров’я. І це стане черговим кроком вперед на шляху до реалізації ПМГ на всій території нашої держави.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram