Лікарі пояснили, чому суглобові болі у всіх різні

Остеоартрит – захворювання, яке викликає пошкодження хрящів і оточуючих їх тканин. Це найпоширеніша форма артриту в світі, від якої страждають більше 300 мільйонів чоловік. Крім функціональних обмежень і інвалідності, хвороба провокує біль, який з часом змінюється.

Спочатку люди відчувають біль, пов’язаний з навантаженням на вагу тіла, наприклад, при бігу підтюпцем і підйомі по сходах. Пізніше він стає більш стійким і може непередбачувано спалахнути. При цьому пацієнти з однаковим діагнозом часто скаржаться на різний біль. Лікарі з’ясували чому.

Дослідники з медичних шкіл Бостонського університету (BUSM) та відділу охорони здоров’я проаналізували дані багатоцентрового дослідження остеоартриту про біль 2794 літніх людей з остеоартритом колінного суглоба або схильних до нього. В результаті було виявлено, що люди з більшою больовою чутливістю частіше страждають від постійної і непередбачуваної болю, ніж від просто переміжної болю. Цей механізм, що лежить в основі нервової системи, і відповідальний за відмінності суглобового болю у людей, повідомляє Science Daily.

На думку вчених, їх висновки повинні лягти в основу для індивідуального підходу до лікування остеоартриту колінного суглоба. Це покращить поточний універсальний підхід, при якому кожен пацієнт починає з одного і того ж підходу, а потім переходить до іншого, якщо перший варіант не працює. Наприклад, якщо у пацієнта спостерігається сенсибілізація до болю, корисні методи, які можуть змінити ці сигнальні шляхи нервової системи.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram