Найбільш популярні, але марні народні засоби для лікування застуди

Як вважає кандидат медичних наук Ірина Добрецова, велика частина народних способів для лікування застуди або зміцнення імунітету марна, а деякі з них і зовсім небезпечні, особливо для дітей.

Всім відомо, що “подихати над гарячою картоплею” допомагає при хворому горлі і закладеному носі. Однак така інгаляція, як зазначила медик, застуду не вилікує, зате може привести до опіку слизових. Особливо ця процедура небезпечна для дітей – вони можуть серйозно обпектися.

Дуже популярний засіб – попарити ноги в тазу з гарячою водою, додавши туди гірчицю. За словами Добрецової, це не допоможе впоратися з ГРВІ, проте такі ванночки можна використовувати для зняття стресу, якщо додати у воду ароматичні олії.

Розкритикувала медикиня і улюблені багатьма українцями ємності з часником (наприклад, від «кіндера»), які люди вішають дітям (а іноді і собі) на шию. За її словами, такий “часниковий амулет” може спрацювати тільки в якості відлякування оточуючих, які будуть охочіше дотримуватися соціальної дистанції.

– Якщо хочете захиститися від грипу, то просто мийте руки з милом, не чіпайте обличчя брудними руками і по можливості уникайте місць з великим скупченням людей, — сказала лікарка.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram