У львівському Охматдиті успішно прооперували малюка з органами черевної порожнини у грудній клітці та серцем з правого боку

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» прооперували новонародженого хлопчика із важкими рідкісними вродженими вадами розвитку.

Триденний малюк поступив до лікарні після народження з лівобічною діафрагмальною грижею та повністю недорозвиненою лівою легенею.

Шлунок, кишківник, селезінка, ліва доля печінки розвивалися у лівій половині грудної клітки, що не давало можливості лівій легені рости. А серце розташовувалося у правій частині грудної клітки.

Після обстеження дитини, хірурги Охматдиту виявили повну відсутність одного з куполів діафрагми, що зустрічається вкрай рідко і є найвищим ступенем ризику для життя дитини. Вихід – оперативне втручання з проведенням пластики штучним матеріалом – сіткою, яка б відділила органи грудної клітки від органів черевної порожнини.

Оперативне втручання тривало 3 години. Протягом цього часу лікарям вдалося перемістити черевні органи з грудної клітки туди, де вони мають бути, і відділити їх сіткою. Серце почало поступово зміщуватися на своє природне місце.

Наразі дитина знаходиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених й отримує подальше лікування. Стан дитини – стабільний.

Нагадуємо, медпослуги у закладах охорони здоров’я, які мають договір з НСЗУ, є безоплатними для пацієнтів, лікування за них сплачує держава. Внутрішньо переміщені особи можуть отримати меддопомогу за місцем фактичного проживання, у будь-якій лікарні, якщо вона здатна забезпечити необхідне лікування.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram