Підліток може без батьків отримати консультацію щодо засобів профілактики ВІЛ


Якщо підлітку виповнилося 14 років, він може самостійно проходити обстеження на ВІЛ й отримувати результати обстеження. Консультування при цьому буде одним з компонентів послуги тестування на ВІЛ.

Така можливість для підлітків визначена Законом України "Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ".

Про це йдеться у Статті 6. Тестування на ВІЛ осіб віком від 14 років проводиться добровільно за наявності усвідомленої інформованої згоди особи, отриманої після проведення дотестового інформування щодо особливостей тестування, його результатів і можливих наслідків, з дотриманням умов щодо конфіденційності персональних даних, зокрема даних про стан здоров’я особи.

Також інформування щодо комплексу заходів з профілактики ВІЛ-інфекції є обов'язковим компонентом якісної медичної допомоги, яку має запропонувати лікар, згідно із затвердженим Міністерством охорони здоров'я України Стандартом медичної допомоги "ВІЛ-інфекція".

Знайти найближчий пункт тестування на ВІЛ можна у чат-боті #ТЕСТпоруч https://t.me/HIVfree_bot і на сайті https://testporuch.phc.org.ua. Тут можна зрозуміти власні ризики щодо ВІЛ, а також дізнатися, де і як пройти тестування: у медичному закладі, дружній неурядовій організації чи самостійно вдома.

Читайте також:

Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити: де пройти тестування?

Тестування на ВІЛ за ініціативою медпрацівника: які існують бар’єри та як їх подолати?

Дослідження з верифікації алгоритмів тестування на ВІЛ із застосуванням швидких тестів

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram