Понад 1,3 млрд грн пожертвували донори з усього світу через UNITED24 на підтримку медичної сфери України

UNITED24 стала вікном для підтримки України людьми з усього світу. Так, за 11 місяців було зібрано 1 343 608 901,36 грн лише для напряму «Медична допомога»!

За ці кошти Медичні закупівлі України відповідно до рішень про розподіл коштів уклали контракти на 108 483 одиниці обладнання на суму 1,0478 млрд грн. З них – 108 006 одиниць обладнання на суму 744,34 млн грн вже поставлено в регіони. Зокрема: сучасні реанімобілі типу «С», апарати зовнішньої фіксації та вакуумної терапії ран, апарати штучної вентиляції легень для дітей, новонароджених та окремо транспортні, рентгенівські установки з С-аркою, апарати УЗД (портативні та стаціонарні), наркозно-дихальні апарати, реабілітаційне обладнання, операційні столи (мобільні та для загальної хірургії), хімічні грілки, генератори, на черзі — броньований евакуаційний транспорт, мікроскопи для нейрохірургії, функціональні ліжка.

Також виділено кошти на відновлення закладів охорони здоров’я: КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» — 26 784 628,00 грн та КНП «Чернігівська міська лікарня №3» — 13 878 486,31 грн.

«За неповний рік було зібрано понад 1,3 млрд грн! Згідно з постановою уряду кошти спрямовуються на закупівлю медзабезпечення (медобладнання, інші товари), відбудову та модернізацію закладів охорони здоров’я. Рішення щодо використання коштів ухвалює комісія, що створена при МОЗ. Передбачається і механізм цільових внесків. Також відбуваються аудити щодо дотримання порядку використання коштів. Продовжуємо донатити через UNITED24 – до Перемоги!», — говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, що фандрейзинговій платформі UNITED24, заснованій Президентом Володимиром Зеленським, за місяць виповниться рік! Серед амбасадорів UNITED24: співачка та акторка Барбра Стрейзанд, актор Марк Гемілл, канадська акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, американський актор Лієв Шрайбер, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, кантрі-співак Бред Пейслі, канадська акторка Кетрін Винник, британський мандрівник Беар Гріллз, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик. Деякі знаменитості підтримали напрям «Медична допомога» і допомагають збирати кошти на апарати, які рятують життя українців.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram