Що потрібно покласти в аптечку для малюка

Щоб скласти медикаменти, які можуть знадобитись дитині, використовують спеціальний герметичний бокс. Така аптечка повинна вміщувати препарати котрі вже назначались лікарем малюку і не викликають у дитини алергічних реакцій. Аптечка може знадобитись в будь-який момент, тому треба уважно слідкувати за строком придатності ліків і дотриманням необхідних умов їх зберігання.

Де купувати ліки для аптечки дитини

Всі необхідні лікарські засоби продаються в аптеках. Педіатр назначає препарати, котрі потрібні для лікування конкретного захворювання дитини. А батьки можуть обрати в якій із аптек придбати той, чи інший препарат.

Сервіс https://likie.ua/ допоможе забронювати потрібні ліки або медичні вироби у аптеці, котра підійде вам по розташуванню. Ви зможете ознайомитись з рецептурою препаратів, а також способом їх застосування. При необхідності порівняєте ціну у різних виробників, ознайомитесь з аналогами. Комфортна система пошуку допоможе вам швидко зорієнтуватися в каталозі ліків.

Жарознижувальні препарати

Для дітей використовують сиропи або свічки на основі парацетамолу чи ібупрофену. Дозування залежить від віку та ваги дитини і визначається лікарем. Такі препарати допоможуть при прорізуванні зубів, застуді та других видах болю. Також вони використовуються як протитравматичні та протизапальні засоби.

Соляний розчин

При закладеності носа, нежиті або алергічних реакціях у дитини використовують спеціальні соляні розчини (АкваМакс). Такі препарати продаються як краплі або спреї. Вони дозволяють позбавитись закладеності носа, зволожують слизову оболонку. Можуть використовуватись як допоміжний засіб при застосуванні судинозвужувальних препаратів. Для діток до 3 років спреї не назначаються, використовуються лише краплі.

Антисептики

Антисептичні препарати дозволяють безболісно обробити рани, опіки різного походження, не мають алергічних властивостей, не чинять подразнюючу дію. Виступають гарними замінниками зеленці та перекису водню. До таких препаратів належить Октенісепт.

Засоби від кишкових інфекцій

Влітку збільшується ризик захворювання гострими кишковими інфекціями. Щоб їх попередити слід дотримуватись правил особистої гігієни. Щоб надати домедичну допомогу дитині при кишкових інфекціях використовують такі препарати:

  1. Регідрон. Порошок для приготування орального розчину. Допомагає скорегувати втрату рідини організмом дитини при діареї. Також використовується при теплових ураженнях, що спричиняють порушення водного обміну в організмі.
  2. Ніфуроксазид. Використовується при кишкових інфекціях, виступає протимікробним препаратом. Допомагає дітям при гострій діареї. Для дітей до 6 років назначається в якості суспензії.
  3. Смекта. Знадобиться при інфекційно-запальних захворюваннях кишечника. Відноситься до ентеросорбентів. Допомагає вилікувати гостру діарею у малюків.

Якщо у дитини є симптоми інтоксикації організму треба неодмінно звернутись до лікаря. Порушення водного балансу в організмі малюка через діарею або блювання може мати дуже негативні наслідки.

Гігієнічні засоби

Якщо дитина зовсім маленька, то в аптечці обов’язково повинна бути дитяча олійка. Вона використовується для очищення шкіри немовляти від різних забруднень, наприклад меконію. Її використовують замість мила. Спеціальні дитячі гелі повинні бути з нейтральним рівнем РН.

Не можна використовувати ножнички з гострими кінчиками, ними можна травмувати шкіру дитини при обрізанні нігтів. Також необхідно до аптечки покласти термометр і ватні диски.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram