Українці можуть отримати безоплатні генетичні дослідження для лікування раку

Передові технології лікування раку стають доступнішими в Україні. Відтепер пацієнти з раком грудної залози та раком яєчників можуть замовити безоплатне тестування генів BRCA1/2 в медичній лабораторії CSD LAB.

Складність лікування онкології полягає в тому, що кожна пухлина унікальна і містить індивідуальну комбінацію генетичних порушень. Саме вони визначають її агресивність та відповідь на терапію. І тому важливо, щоб персоналізована онкологія стала реальністю в Україні.

CSD LAB вже не вперше реалізує проєкт, направлений на розширення доступності новітньої діагностики для пацієнтів. Відтепер пацієнти з раком грудної залози та раком яєчників можуть замовити безоплатне тестування генів BRCA1/2 в медичній лабораторії CSD LAB.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнтам з грудної залози?

Для пацієнтів з діагностованим раком грудної залози тестування на наявність мутацій в генах BRCA1 та BRCA2 рекомендовано проводити ще на етапі встановлення діагнозу. Адже саме інформація про наявність мутацій в генах BRCA1 та BRCA2 допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії. Це дозволяє обрати відповідну схему хіміотерапії, а також персоніфіковано підійти до питання вибору обсягу хірургічного лікування, що також безпосередньо може залежати від BRCA-статусу пухлини.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнткам з раком яєчників?

Відповідно до міжнародних рекомендацій – Американської Національної Онкологічної Мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN) та Міжнародної Федерації Акушерів та Гінекологів (The International Federation of Gynecology and Obstetrics – FIGO), мутації генів BRCA1 та BRCA2 є найважливішим біомаркером, який використовують для планування лікування пацієнток з раком яєчників. Адже інформація про наявність мутацій в цих генах допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії, а також обрати відповідну схему хіміотерапії.

Як отримати безоплатне дослідження?

Завдяки підтримці партнерів CSD LAB впроваджує проєкт з безоплатного генетичного тестування для пацієнтів з раком грудної залози та раком яєчників. В рамках проєкту пацієнти мають можливість безоплатно пройти тестування MyGene BRCA1/2 (NGS, скринінг спадкових мутацій, кров, Illumina) для визначення тактики подальшого лікування.

Для участі у проєкті переходьте за посиланнями та дізнавайтесь, як отримати безоплатне тестування генів BRCA1/2:

Про компанію:

CSD LAB – одна з провідних лабораторій України, що забезпечує проведення понад 1 500 аналізів: від загального аналізу крові до визначення генетичних порушень у пухлині методом NGS. Уже 13 років CSD LAB є однією з найбільших патоморфологічних лабораторій у Східній Європі.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram