В Україні п'ятий місяць поспіль зростають темпи вакцинації дітей. Зокрема, проти кору, краснухи, правцю, дифтерії та поліомієліту

Йдеться про щеплення, які передбачені Календарем профілактичних щеплень. Зокрема, дитина має отримати щеплення проти таких захворювань, як туберкульоз, гепатит В, кір, епідемічний паротит, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт та хіб-інфекція.

«Щеплення проти цих та інших захворювань внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вони безоплатні. З початку року охоплення профілактичними щепленнями зростають в порівнянні з минулорічними показниками, однак не досягають рекомендованого рівня (40% від річного плану станом на кінець травня. — Ред.). Тому варто перевірити вакцинальний статус дитини та надолужити пропущені щеплення», — зазначив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін під час щотижневої апаратної наради МОЗ.

Показники щеплень (КПК-1) проти кору, краснухи, паротиту та коклюшно-дифтерійно-правцева вакцина (АКДП-3) серед дітей першого року життя перевищують показники аналогічного періоду минулого року. Позитивну динаміку демонструють і решта показників щодо обов’язкових календарних щеплень серед дітей.

Записати дитину на щеплення батьки можуть у сімейного лікаря або в будь-якому закладі охорони здоров’я, який надає послуги з імунізації. Також під час огляду у педіатра чи сімейного лікаря можна перевірити вакцинальний статус дитини та надолужити пропущені щеплення.

Нагадаємо, що дозволяється одночасне введення кількох вакцин або використання багатокомпонентних (тих, які захищають від кількох хвороб). Адже віруси, що містяться у вакцинах, значно ослаблені й не можуть перевантажити імунну систему.



Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram