МОЗ разом із партнерами продовжать у 2024 році працювати над залученням дітей до здорового способу життя

У Києві відбулася стратегічна сесія «Підтримка реформи шкільного харчування: формування карти потреб та донорської залученості». До неї долучилися представники міністерств, що працюють над впровадженням реформи, а також недержавні організації, які реалізують програми для покращення харчування дітей у закладах освіти.

Мета заходу — спільно визначити найактуальніші потреби реформи шкільного харчування на 2024 рік, ознайомитися із планами основних учасників змін та сформувати перелік потреб та спільних дій за кожним зі стратегічних напрямів реформи:

  • підтримка територіальних громад у забезпеченні харчуванням дітей в закладах освіти;
  • відновлення та модернізація їдалень та кухонь закладів освіти;
  • розвиток кадрового потенціалу;
  • промоція культури здорового харчування.

Після загальної презентації основних напрямів реформи, результатів та планів учасники розділилися на чотири групи (відповідно до кожної зі стратегічних цілей) та окреслили плани, потреби та наявні ресурси, які застосовуватимуть наступного року.

Зокрема, МОЗ разом із партнерами продовжить працювати над залученням українців від наймолодшого віку до здорового способу життя. Адже правильні харчові звички мають багато переваг для фізичного та психічного добробуту дитини й у довгій перспективі – допоможуть знизити смертність від неінфекційних захворювань в Україні.

Результатом роботи під час стратегічної сесії стане фіналізована карта потреб реформи. Згодом її презентують донорам та партнерам для детального обговорення подальшої співпраці. Водночас будь-яка організація, яка поділяє цінності реформи та має релевантні проєкти й програми із поліпшення харчування дітей в навчальних закладах, все ще має можливість долучитися до спільної роботи.

Захід відбувся за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram