Підготовка тварини до здачі крові на аналіз

Правильна підготовка до аналізу крові допоможе отримати точні і достовірні результати. Іноді результати досліджень відрізняються від реальної картини тільки тим, що вихованець був неправильно підготовлений. Якщо результати виявляться недостовірними, може знадобитися повторний аналіз крові.

Загальний аналіз крові забезпечує загальну оцінку здоров’я тварини і проводиться у собак, кішок та інших тварин. Плановий візит до ветеринара може включати загальний та біохімічний аналіз. Правильно підготувавши вихованця до процедури, можна заощадити час і кошти, скоротивши потребу в додаткових аналізах і повторних візитах до ветеринарної клініки.

Проводиться аналіз крові для виявлення або моніторингу конкретної проблеми. Наприклад, вашому ветеринару може знадобитися визначити рівень цукру в крові у собак і кішок з діабетом або контролювати рівень препарату в крові під час лікування. Правильна підготовка до «спеціальних» тестів необхідна для отримання точних результатів.

  • Скасування годування: По можливості не годуйте вихованця близько 6 годин перед здачею крові. Голодування допомагає позбавити кров від гіперліпемії – високого вмісту жиру в крові, що з’являється після їжі. Гіперліпемія може спотворити результати аналізу крові і привести до неправильних висновків.
  • Вільний доступ до води (особливо важливо в жарку погоду): Навіть легке зневоднення може змінити результати аналізу крові у тварин, тому переконайтеся, що ваш вихованець має доступ до питної води, перш ніж відвідувати ветеринара.
  • Уникайте навантажень і активних ігор з собаками і кішками перед здачею крові: фізична активність може привести до зміни результатів.
  • Мінімізуйте стрес для вихованця. Це може бути складно, якщо ваш вихованець нервує або лякається. Нижче наведено кілька порад щодо боротьби зі стресом у собак і кішок:

Якщо у вас є собака: тримайте її на повідку. Вихованець буде менше лякатися і менше піддаватися стресу від присутності інших тварин в передбаннику. Кішок необхідно привозити в переносці з твердим дном. Це допоможе вихованцеві відчувати себе безпечніше і виключить ризик втечі.

Ставтеся до вихованця спокійно. Розмова з вихованцем заспокійливим голосом допоможе відволікти і зменшить тривожність. Якщо зал очікування переповнений, ви можете віддати перевагу вулиці щоб ваш вихованець чекав у машині (у відповідну погоду), щоб зменшити хвилювання.

Якщо ваш улюбленець відрізняється високою збудливістю, це може вплинути на результати аналізу крові. У цьому випадку рекомендується записуватися на здачу крові на аналізи на певний час, коли в клініці менше відвідувачів. Це може зменшити стрес, пов’язаний із взяттям зразка крові.

  • Строга дієта протягом 12 годин і більше.
  • Застосування заспокійливих препаратів в певний час перед візитом – наприклад, застосувати ліки за 4-6 годин до призначення.
  • Не можна використовувати медикаментозне лікування перед забором крові на аналіз. Наприклад, не давайте ліки після 7:00 ранку в день наступного візиту, навіть якщо це означає перенесення або пропуск дачі препарату.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram