Продукти, які у два рази швидше допоможуть вам позбутися зайвих кілограмів під час схуднення

Включіть у свій раціон більше продуктів з високим вмістом клітковини.


У них дуже багато клітковини — вона насичує й ефективно прибирає зайві об'єми в районі животика, інформує Ukr.Media.

Дієтологи пояснюють, що клітковина — одна з найкорисніших поживних речовин, якщо йдеться про схуднення. Вона сприяє травленню, вимітаючи все зайве з кишківника не гірше мітли, підвищує відчуття ситості й тим самим захищає від переїдання.

Клітковина — це особливий тип вуглеводів, який міститься тільки в рослинній їжі. Організм не в змозі її перетравлювати, зате це чудовий природний очищувальний засіб.

Крім того, продукти, багаті на клітковину, часто вимагають ретельнішого пережовування — завдяки цьому ви їсте повільніше і насичуєтеся меншою кількістю їжі, — пояснили дієтологи.

Насіння чіа

Крихітні зернятка дуже корисні: крім клітковини, в них міститься велика кількість магнію та кальцію, які необхідні для підтримання молодості та рівня енергії. У них також багато Омега-3 жирних кислот, корисних для серця та судин.

У день можна з'їдати 1-2 столові ложки насіння чіа — воно дуже калорійне, тому перебирати з користю теж не варто. Найкраще додавати його у грецький йогурт і залишати на ніч, щоб воно набрякло: всю користь насіння віддає лише в тому разі, якщо його розжовувати.

Сочевиця

Відмінний продукт для схуднення — сочевиця багата і розчинною, і нерозчинною клітковиною. Також у ній багато білка, який ще більше підвищує рівень ситості.

Це універсальний продукт, який підходить практично всім, кажуть дієтологи. Крім того, її можна додавати в різні страви — салати, супи, гарніри — і урізноманітнити своє меню.

Ягоди

Мало калорій, багато клітковини, води, вітамінів та мікроелементів — так що ягоди їсти треба обов'язково. Особливо багата на клітковину малина, яка до того ж відмінно замінює будь-які десерти.

Листова зелень

Мангольд, листові салати й листова капуста багаті на антиоксиданти і вітамінами групи В, не кажучи вже про клітковину. Їх можна їсти мало не тазиками, все одно не поправитеся — калорій у зелені дуже мало, якщо не приправляти її майонезом або великою кількістю олії.

Зелень гарна ще й тим, що її можна додавати практично скрізь — не тільки в салати і супи, а й у запіканки, яєчню, печеню, смузі.

Груші

Соковито, солодко, ароматно, корисно — правда, цукру в грушах теж багато, тому в день радять з'їдати не більше двох штук.

Груші, як і яблука, багаті на пектин — це різновид клітковини, яка допомагає поліпшити травлення, підвищити імунну функцію і відмінно насичує.

Кіноа

Модна крупа, яка до того ж смачна та ситна — салат з кіноа насичує на кілька годин. У цьому продукті також досить багато білка та незамінних амінокислот, які організм не в змозі синтезувати самостійно.

Кіноа з помідорами, руколою та червоною цибулею — чудова страва, яка навіть у піст підходить.

Попкорн

Якщо готувати його без додавання олії, цукру, сиру та інших шкідливостей, то виходить чудовий низькокалорійний перекус, насичений клітковиною. Попкорн займає досить багато місця в шлунку, а їсти його можна навіть на ніч — і не поправитеся.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram