Глисти у дітей: діагностика

Гельмінти, або глисти - це черв’яки, які здатні паразитувати в організмі людини: у кишківнику, печінці, легенях та інших внутрішніх органах. Найчастіше у людей зустрічаються два види глистів: аскариди та гострики. Як зрозуміти, що у дитини глисти - дізнавалась "Країна здоров'я".

Якщо дитина відвідує дитячий колектив, грається на дитячому майданчику активний спосіб життя, вона хоча б раз за своє життя буде мати глистів.

Зазвичай діагностувати наявність паразитів досить складно, тому часто лікар прописує лікування, ґрунтуючись на симптоматиці.

Виявити паразитів можуть допомогти наступні лабораторні дослідження:

1. Загальний аналіз крові: кольоровий показник буде вище норми, буде збільшена кількість еозинофілів у крові, понижений гемоглобін, анемія.
2. Кров з вени натщесерце: дає на 99% точний результат, іноді навіть може допомогти розпізнати вид паразита.
3. Аналіз калу на яйця глистів: часто буває неінформативним, адже деякі види гельмінтів нерегулярно відкладають яйця, тому проводити аналіз слід не менше 3-х разів поспіль.
4. Мазок на ентеробіоз: проба на глисти, яка береться з ануса дитини (теж малоінформативний аналіз).
5. УЗД, рентген, КТ: виявляють глисти у внутрішніх органах.

Профілактика глистів у дітей - це дотримання правил гігієни: звичка мити руки після туалету чи вулиці, перед вживанням їжі, миття овочів і фруктів, регулярні туалетні процедури статевих органів.

Практика показує, що глистами хворіють не лише діти з неблагополучних сімей, а й представники «зразкових» сімей. Особливо часто це трапляється влітку, коли діти активніше спілкуються та граються у пісочниці, на майданчику. Якщо є підозри на глистів, варто звернутися до лікаря, щоб якнайшвидше зарадити проблемі.

За матеріалами http://zdorovia.com.ua

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram