Громадська організація має намір тиснути на Держлікслужбу

Громадська організація має намір тиснути на держлікслужбу

Тимофій Бадіков, керівник громадської організації «Батьки за вакцинацію», заявив, що на наступному тижні він має намір організувати мітинг під стінами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі ─ Держлікслужба), тому що, на його думку, саме Держлікслужба блокує вихід на ринок вакцин проти грипу.

За словами ініціатора прес-конференції, громадська організація «Батьки за вакцинацію» направила листи до Держлікслужби та отримала відповіді, де пояснюється, що саме наразі відбувається з вакцинами проти грипу. Але відповіді Держлікслужби Т. Бадіков вважає профанацією. «Я можу припустити, що це робиться не просто так. Або Держлікслужба зацікавлена в тому, щоб українці хворіли на грип, а хтось на цьому заробляв великі гроші, або підіграє одному з виробників», — зазначив він, додавши що не має чітких доказів.

Зі свого боку, звертаємо увагу на наступні факти.

9 жовтня, тобто напередодні прес-конференції, Держлікслужба оприлюднила на своєму сайті інформацію стосовно вакцин для профілактики грипу, які надійшли на державний контроль згідно з Порядком здійснення контролю за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних і міжнародних стандартів, затвердженим наказом МОЗ України від 01.10.2014 р. № 698, станом на 7 жовтня 2017 р.

Лише одна з трьох вакцин пройшла державний контроль якості.

Стосовно двох інших Держлікслужба встановила факт порушення умов зберігання під час транспортування. Зауважимо, що мова йде про імунобіологічні препарати, й дотримання умов зберігання та транспортування, зокрема холодового ланцюга, — критичний фактор у питанні якості, безпеки та ефективності препарату.

Відтак Держлікслужа виконала свою функцію — здійснила контроль якості лікарських засобів. Натомість громадська організація, яка нібито захищає права дітей та їхніх батьків на імунізацію, закликає вийти на мітинг з вимогами до Держлікслужби, хоча їх варто адресувати постачальникам вакцин, які повинні були забезпечити дотримання умов зберігання та транспортування.

За матерыалами «Щотижневика АПТЕКА» (http://www.apteka.ua/article/429281)

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram