Посольство Японії в Україні передало Вінницькому військовому шпиталю надсучасне обладнання

20 березня, у Вінниці, у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Сумі Шігекі передав військовому шпиталю надсучасне діагностичне обладнання — комп’ютерний томограф «Toshibа» та ендоскопічний діагностичний комплекс «OLYMPUS».

На початку 2016 року Посольство Японії в Україні спільно Міністерством оброни України та Офісом проектної підтримки Організації Об’єднаних Націй (UNOPS) визначили існування нагальної потреби у більш ефективних діагностичних процедурах у лікувальних закладах Києва, Одеси, Харкова, Львова та Вінниці.

Між Україною та Японією вже була угода, в рамках якої надавалося обладнання українським лікарням.

— Але після цього нам стало зрозуміло, що військово-лікувальні заклади Міністерства оборони України також потребують сучасної діагностичної апаратури. Тому уряд Японії надав устаткування для шпиталів Києва, Вінниці та Харкова, —зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Під час передачі діагностичного обладнання пан Сумі Шігекі зазначив, що пріоритетом допомоги його країни для України є забезпечення медичним обладнанням. Але це лише один із багатьох аспектів взаємовідносин між Японією та Україною.

У свою чергу заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук, який брав участь в урочистій церемонії передачі діагностичного обладнання, подякував Послу Японії, уряду Японії та японському народу за ту підтримку, яку вони надають Збройним Силам України.

— Символічно, що передача обладнання здійснюється урядом Японії, який один з перших надав допомогу народу України після Чорнобильської катастрофи і надає підтримку зараз, коли тривають бойові дії на сході України. У Міністерстві оборони України опрацьований план медичного забезпечення на 2016 — 2020 роки і ми висловлюємо слова подяки уряду Японії за дипломатичну, технічну підтримку цієї програми. Наразі цей сучасний томограф дасть змогу більш якісно надавати допомогу пораненим військовослужбовцям, а також жителям міста, які звертаються по допомогу до ВМКЦ Центрального регіону, — зазначив генерал-майор Олег Шевчук.

Джерело - Офіційний сайт міністерства оборони України http://www.mil.gov.ua


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram