Більше мільйона декларацій про вибір лікаря підписали українці

На третій тиждень кампанії «Лікар для кожної сім’ї» в електронній системі охорони здоров’я зареєстровано 1 191 313 декларацій.

За кількістю підписаних декларацій лідирує місто Київ з 157 тисячами декларацій. На другому місці Харківська область (134 889 декларацій), на третьому — Вінницька область (116 683 декларацій), на четвертому — Донецька область — понад 116 тисяч декларацій і на п’ятому місці — Дніпропетровська область (98 024 декларацій). Зауважимо, що кількість підписаних декларацій залежить не тільки від активності пацієнтів, а й від чисельності населення та кількості закладів, що вже підключені до електронної системи та розпочали підписання декларацій.

73% пацієнтів, які підписали декларації, обирають сімейних лікарів. Саме сімейних лікарів у системі зареєстровано найбільше — 11 822 спеціалістів. Загалом підписувати декларації можуть уже понад 18 тисяч лікарів.

До системи «Електронне здоров’я» станом на 20 квітня підключено 1 031 комунальний заклад, який надає первинну медичну допомогу, і щодня приєднуються нові. Наголошуємо, що забезпечити заклади первинної медичної допомоги підключенням до інтернету, комп’ютерами та принтерами для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та папером для підписання декларацій має місцева влада.

Кінцевого терміну підписання декларацій немає, але по всій країні українці активно цікавляться кампанією «Лікар для кожної сім’ї». Щодня МОЗ отримує зворотній зв’язок щодо досвіду підписання декларацій від пацієнтів та лікарів з різних куточків країни.

Основна проблема в обслуговуванні пацієнтів під час вибору лікаря — відмова у підписанні декларації через місце реєстрації. Нагадуємо, що вільний вибір лікаря є основою кампанії «Лікар для кожної сім’ї» та принципу змін у моделі фінансування системи охорони здоров’я «гроші ходять за пацієнтом». Таке право закріплене у «Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу», затвердженому Наказом МОЗ №503від 19.03.2018 року.

Міністерство охорони здоров’я продовжує стежити за тим, як підписують декларації у кожній області.

За матеріалами http://moz.gov.ua

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram