ЧОМУ ПОТРІБНО ВИКОРИСТОВУВАТИ ЛІКУВАЛЬНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ

Стан волосся багато в чому залежить від шкіри голови, оскільки коріння волосся розташовані в підшкірному шарі, де знаходяться потові і сальні протоки. Якщо шкіра «не дихає», тобто, отримує недостатньо кисню і поживних речовин, піддається постійному агресивного впливу, то коріння волосся послаблюються, волосся випадає, стають ламкими.

Фахівці виділяють кілька основних факторів, які чинять негативний вплив на стан волосся:
  • Генетичні передумови, тобто, «погана спадковість», тонкі, рідке від природи волосся потрібно особливо підтримувати і зміцнювати коріння;
  • Неправильний спосіб життя, незбалансоване харчування, недотримання температурного режиму, одягатися слід по погоді, переохолодження голови призводить до порушеної мікроциркуляції і ослаблення коренів;
  • Травматичний вплив від завивки, забарвлення, нарощеного волосся і інших маніпуляцій, після кожного впливу хімічних компонентів необхідно робити перерву не менше місяця, при повторному фарбуванні підфарбовувати тільки корені, кардинально змінювати колір волосся не частіше, ніж два рази на рік;
  • Екологічні причини, ультрафіолетове випромінювання (довге перебування на сонці), пересушене повітря.

Зрозуміло, неможливо ізолюватися від навколишнього середовища і повністю запобігти негативним причинам, тому рекомендується при кожному митті голови (не менше одного разу на тиждень) наносити живильні маски. Вони пом'якшують шкіру, усувають сухість та лущення, зміцнюють коріння волосся, розгладжують кератінову структуру волосяного стрижня. Завдяки цьому їх стан значно поліпшується:
  • Шкіра голови забезпечується живильними речовинами, пропадає лупа;
  • Волосся розгладжуються, стають більш м'якими і слухняними при розчісуванні.

ЯКИМ ЧИНОМ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЛІКУВАЛЬНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ


Для сухого, ослабленого волосся краще використовувати жировмісткі маски з рослинними оліями, а якщо волосся жирне, то можна додавати підкислюючі частини (кефір, лимонний сік і інші). Для ефективного впливу готові склади живильних масок потрібно наносити з дотриманням деяких правил:
  • Брати тільки якісні, свіжі компоненти, які не викликають роздратування і добре переносяться вашою шкірою;
  • Використовувати відразу після приготування і не зберігати залишки складу, оскільки продуктові компоненти в подрібненому вигляді швидко втрачають корисні властивості;
  • Перед нанесенням розчесати волосся і помасажувати шкіру голови м'якими круговими рухами;
  • Склад наносять на сухе волосся і ретельно втирають в шкіру голови, після цього можна вкрити голову поліетиленовою плівкою або шапочкою і вкрити рушником для посилення лікувального результату;
  • Змивають маску із застосуванням шампуню і ополіскувача (за бажанням), для ополіскування можна використовувати фітоотвари з календулою, ромашкою, розторопшею, шавлією, корою дуба і іншими інгредієнтами, висушують волосся рушником на повітрі при кімнатній температурі, фени краще використовувати при укладанні або в екстрених ситуаціях.

РЕЦЕПТИ ЛІКУВАЛЬНИХ МАСОК ДЛЯ ШКІРИ ГОЛОВИ І ВОЛОССЯ


Найчастіше для приготування живильних масок використовують такі натуральні компоненти, які очищають і живлять шкіру, допомагають відновити структуру волосся:
  • Вітамінні препарати - ретинол (вітамін А), токоферол (вітамін Е) або комбінований засіб «Аевіт»;
  • Рослинні масла (обліпихи, касторове, реп'яхове і інші);
  • Молочні та кисломолочні продукти (сироватку, кефір, сметану);
  • Продукти бджільництва (мед, прополіс);
  • Овочі та фрукти (цибуля, імбир);
  • Трави і фітокомпоненти.

МАСКА З ГЛІЦЕРИНОМ І ЕФІРНИМИ МАСЛАМИ


Взяти 2-3 ст. л. гліцерину і пів-ложки будь-якого ефірного масла (бергамота, гвоздики, пачулі, евкаліпта або будь-якого іншого). Змішати, рівномірно розподілити по шкірі голови і волоссю, залишити на 10-15 хвилин. Масло відмінно зволожує і пом'якшує шкіру, волосся надовго мають свіжий, доглянутий вигляд.

МАСКА З РЕП'ЯХОВОЮ ОЛІЄЮ І ПРОПОЛІСОМ


2-3 ст. л. реп'яхової олії, 1 ст. л. прополіс, розігріти компоненти на водяній бані до розм'якшення, ретельно перемішати, нанести на волосся і залишить на 15-20 хвилин, змити звичайним способом. Волосся стає гладким, блискучим, менше випадають при розчісуванні.

МАСКА З КАСТОРОВОЮ ОЛІЄЮ І ЦИБУЛЕЮ


2-3 ст. л. касторової олії, 2-3 ст. л. натертої цибулі, змішати, розподілити на шкірі голови і по волоссю, залишити на 15-20 хвилин, змити шампунем. Кетамін дуже густий і тягучій, його отримують з насіння рицини, а воно містить жирні кислоти (лінолеву, олеїнову, пальмітинову і стеаринову). Але головне - це ріцінолеінова кислота (більш 80%), яка має протимікробні і пом'якшуючі властивості.

МАСКА З РОСЛИННИМ МАСЛОМ І СПИРТОВОЮ НАСТОЯНКОЮ


Взяти будь-яку рослинну олію (лляну, конопляну) і спиртову настойку в готовому вигляді (арніки, календули, прополісу, евкаліпта), можна з аптеки. Змішати 3-4 ст. л. масла і 1 ст. л. настойки, нанести на голову і залишити на 15-20 хвилин. Маска має тонізуючу, протизапальну дію, покращує капілярне кровопостачання і прискорює ріст волосся.

МАСКА З СИРОВАТКОЮ І ВИСІВКАМИ


Взяти 4-5 ст. л. сироватки, 2 ст. л. подрібнених висівок (можна використовувати з аптеки), змішати, нанести на 15-20 хвилин. Маска володіє очищаючою і протизапальною дією, усуває лупу і лущення.


МАСКА З КЕФІРОМ І МЕДОМ


4-5 ст. л. кефіру, 2 ст. л. меду, трохи підігріти і розмішати, щоб мед розчинився, нанести на 15-20 хвилин і змити звичайним чином. Мед живить шкіру і сприяє поліпшенню обмінних процесів.

МАСКА З ЯЄЧНИМ ЖОВТКОМ І ЛИМОННИМ СОКОМ


Використовується при жирній шкірі голови, взяти один жовток і пів-ложки свіжого лимонного соку, збити суміш до однорідного стану і нанести на 10-15 хвилин. Маска підсушує шкіру і живить волосся, усуває жирний блиск.

КАРТОПЛЯНА МАСКА З СІЛЛЮ


Натерти сиру картоплю, взяти 3-4 ст. л., додати 1 ст. л. морської або кухонної солі, змішати, нанести на 10-15 хвилин, обережно змити, не втираючи в шкіру. Маска відмінно відлущує сухі клітини, «оживляє» капілярне кровопостачання і помітно покращує стан шкіри.

ХЛІБНА МАСКА З СОКОМ ПЕТРУШКИ


Взяти м'якуш «чорного» або висівкового хліба - 2 ст. л., розмочити в молоці або кефірі - 2 ст. л., додати пів-ложки свіжого соку петрушки, нанести на шкіру голови і залишити на 10-15 хвилин, після змивання можна обполоснути голову хлібним квасом домашнього приготування. Волосся стає дуже м'яким, шовковистим, простіше розчісується і укладається.

МАСКА З КОРЕНЕМ ЛОПУХА І ПОДОРОЖНИКОМ


Ця маска буквально перетворює волосся, повертає здоровий вигляд і надовго відновлює структуру, інтенсивний курс проводиться в літній період протягом 7-10 днів. Свіжий корінь лопуха подрібнити, свіже листя подорожника теж, взяти по 2 ст. л. подрібненої зелені кожної рослини, нанести на 15-20 хвилин, змити, використовувати відвар коренів лопуха, материнки, звіробою або ромашки для ополіскування. Для використання в зимовий час можна насушити сировину або приготувати спиртову настойку: підготовлену зелень укладають до половини ємності і заливають спиртом 96%. Зберігають в темному, прохолодному місці, використовують для додавання в маски з маслами або для ополіскування: 100 мл настойки на 1 літр води.

ОБЕРЕЖНІСТЬ У ВИКОРИСТАННІ ЛІКУВАЛЬНИХ ДОМАШНІХ МАСОК ДЛЯ ВОЛОССЯ


Маски для волосся потрібно наносити, дотримуючись запобіжних заходів: не можна проводити процедури при запалених висипаннях на шкірі голови, відразу після завивки і фарбування протягом 3-4 днів.

При відчутті печіння і поколювання маску слід змити звичайним засобом і акуратно висушити волосся.

При необхідності, якщо маслянисті маски відразу не вимиваються, можна повторити застосування шампуню.

За матеріалами http://vashaibolit.com.ua
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram