Дайджест №9: Нові правила роботи в умовах трансформації охорони здоров’я

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про медичні послуги, які мають надавати на сімейні лікарі, терапевти і педіатри, відповідаємо на поширені питання про зміни в охороні здоров’я, а лікарі діляться досвідом, як вирішують питання щодо викликів додому.



У липні перші 160 медичних закладів «первинки» отримали від Національної служби здоров’я України 254 млн грн за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Більшість закладів залучили додаткові кошти в порівнянні зі старою системою фінансування. Нові фінансові надходження повинні бути використані ефективно. Керівникам слід подбати про три головні речі. А саме: підвищити зарплати лікарям уже зараз, зробити заклад зручнішим для пацієнтів і контролювати стандарт надання послуг», - наголосив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У Дайджесті терапевт, сімейний лікар і педіатр розповідають, як вони з пацієнтами вирішують питання викликів додому. Крім того, у новому номері стіннівки є інформація про зміни в процедурі підписання декларацій з пацієнтом і відповіді на поширені запитання щодо нових правил роботи в умовах трансформації системи охорони здоров’я. Закликаємо фахівців надсилати запитання на адресу digest.moz@gmail.com. Відповіді на них ви зможете прочитати в наступних числах Дайджесту.

Дев’ятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, Дайджест можна скачати на нашому сайті за посиланням нижче, а також підписатися і отримувати Дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D

Переглянути усі випуски дайджесту можна в розділі "Медичним працівникам": http://moz.gov.ua/dajdzhest-zmin-u-sistemi-ohoroni-zdorov%E2%80%99ja

За матеріалами Офіційної веб-сторінки МОЗ України.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram