Комісія МОЗ України проведе перевірку роботи НМУ ім. О.О. Богомольця

Через чисельні звернення громадян, співробітників Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, викладачів та студентів щодо порушень з боку екс-адміністрації закладу МОЗ України створив комісію, що перевірить фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна НМУ за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року.

З 14 вересня 2018 року зусиллями звільненого з посади першого проректора Ярослава Цехмістера та інших прибічників екс-ректорки НМУ Катерини Амосової нормальне функціонування закладу фактично було заблоковано. 14 вересня наказом Ярослава Цехмістера, який називає себе в.о. ректора НМУ, усі структурні підрозділи, включаючи канцелярію та відділ кадрів, були переміщені з будівлі ректорату на бул. Шевченка, 13, до інших корпусів НМУ – на пр. Перемоги, 34 та вул. Зоологічній, 1. З ректорату зникли Статут та печатка.

Це унеможливило подальшу роботу університету. Співробітники та студенти НМУ позбавлені можливості реєструвати необхідні для роботи документи, оскільки екс-керівництво закладу в особі Ярослава Цехмістера заявляє, що він є “в.о. ректора”, у той час, як дані про нього як керівника університету відсутні у Єдиному державному реєстрі. Нагадаємо, що 7 вересня МОЗ України визнало в.о. ректора НМУ Олександра Науменка.

Створена МОЗ України комісія проведе перевірку у період з 19 по 27 вересня 2018 року.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram