Медична освіта: які зміни чекають на інтернатуру?

Медична освіта починає змінюватися разом із проведенням медичної реформи.

Так, під час VIІ Національної Асамблеї Української медичної студентської асоціації у Львові студенти разом із заступником міністра охорони здоров’я Олександром Лінчевським обговорили нову модель інтернатури.

Про нову концепцію інтернатури

Презентуючи нову концепцію інтернатури, заступник міністра відзначив, що зміни є на часі. Нова концепція передусім передбачає, що розподіл на інтернатуру буде відбуватися на основі об’єктивного рейтингу випускників, а програма інтернатури фокусуватиметься на практиці. Крім того, студенти зможуть подавати документи для вступу в інтернатуру через онлайн-платформу.

«Чинна модель інтернатури не гарантує якості підготовки для інтернів та не враховує зміни у розвитку медичної освіти та суспільства загалом. А новий підхід запровадить справедливий розподіл на інтернатуру, коли студент буде вільним у виборі спеціальності без обов’язкової прив’язки до конкретної лікарні», — сказав О. Лінчевський і запросив студентів долучитися до впровадження стратегії розвитку медичної освіти.

Нова концепція інтернатури невдовзі буде оприлюднена МОЗ України для громадського обговорення.

Про невідповідність освітніх програм і навчальних планів

Додатково обговорювали невідповідність окремих освітніх програм чи навчальних планів сучасним викликам. Позиція Міністерства — це можливо і потрібно змінювати, адже університети є автономними і відповідають за якість освіти перед студентами. Студенти мають повне право вимагати конкурентної освіти від закладу та комфортних умов навчання.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram