Здорові і активні: Як зберегти здоров'я взимку

Фізична активність, особливо взимку, допомагає нам залишатись здоровими, а імунній системі — боротись з хворобами. Дослідження вказують, що люди, які регулярно мають помірні фізичні навантаження, рідше хворіють на застуду, ніж ті, що багато сидять. Зокрема, активність допомагає знизити ризики гострих респіраторних інфекцій на більш ніж 20%.

Щоб отримувати користь для здоров‘я, варто щотижня приділяти 150 хвилин аеробним вправам помірної інтенсивності або ж 75 хвилин для інтенсивного тренування. До цього бажано додати силові навантаження двічі на тиждень — вправи на зміцнення головних груп м‘язів. Вправи помірної інтенсивності — під час якої людина спалює від 3,5 до 7 ккал на хвилину. Це ходьба, їзда на велосипеді з середньою швидкістю, йога або танці. Інтенсивні навантаження — біг, швидка ходьба чи бойові мистецтва — активність, під час якої ми витрачаємо понад 7 ккал на хвилину.

ЯК БУТИ АКТИВНИМ, КОЛИ ХОЛОДНО І НЕМАЄ БАЖАННЯ ЗАЙМАТИСЬ

Виходьте на прогулянки

Це покращить роботу серцево-судинної системи та допоможе підготувати судини до зміни температур. Водночас прогулянки на вулиці знижують стрес та сприяють утворенню вітаміну D, що дуже нам необхідний в холодну та темну пору року.

Правильно обирайте одяг

Не одягайте дуже багато речей, перш за все — вам має бути зручно. Велика кількість одягу, що сковує рухи, не найкращий варіант.
Верхній одяг має захищати від вітру та снігу. Краще, щоби до тіла щільно прилягав один шар одягу — до прикладу, термобілизна. Поверх нього — вільне вбрання. Така комбінація створить шар повітря, що грітиме тіло.

Використовуйте кожну можливість, щоби бути активними

Розмовляйте телефоном стоячи, підіймайтесь сходами замість ліфта, ходіть пішки по ескалатору, виходьте на зупинку раніше чи паркуйте машину трохи далі від офісу. Кожна така дія робить внесок у вашу рухову активність і робить вас ближчими до досягнення рекомендованої норми.

Прибирайте вдома

Помірною активністю можна займатись вдома. Прибирання підлоги, миття вікон, викидання сміття та навіть розкладання продуктів в холодильнику — це все також допомагає бути активними. Що вища інтенсивність, то більше калорій ми спалюємо (https://goo.gl/fswhMd).

Не забувайте, що будь-яка фізична активність краща, ніж її відсутність.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram