11 найкорисніших продуктів на планеті, що дарують молодість, красу, і рятують життя

У деяких продуктах при порівняно низькій калорійності міститься не одна добова норма різних поживних речовин. Крім того, у них є жирні кислоти, унікальні поживні речовини і біологічно активні сполуки з потужними цілющими властивостями. Не дарма їх ще називають суперфудами. Це найкорисніші продукти на планеті, в нашій статті ми розповімо про 11 з них.

Найкорисніші продукти для організму людини
1. Яєчний жовток і його користь

Існує рекомендація викидати жовтки в зв’язку з наявністю в них холестерину. Але це повна нісенітниця. Саме в жовтку містяться всі поживні речовини. А біла частина яйця містить головним чином білок. Тому викидати жовток буде самою дурною дією, яку тільки можна зробити.

Холестерин, який ви отримуєте з їжею не впливає на його концентрацію в крові. Дослідження показали, що споживання яєць не має ніякого відношення до розвитку будь-яких хвороб. Це старий міф, який відмовляється помирати.

Існує усього декілька продуктів, майже таких же поживних, як яйця. Тільки задумайтеся, адже одне яйце містить всі поживні речовини, необхідні, щоб виростити ціле курчато. А якщо їсти по 2 яйця в день, то у вашому організмі виникають суцільні приємності.

Склад яйця:

  • Білки. Одне велике яйце містить 6 грамів білка високої якості з усіма необхідними амінокислотами.
  • Лютеїн і цеаксантини – ці антиоксиданти є потужними захисниками від захворювань очей.
  • Вітаміни A, B2, B5, B12, залізо, фосфор, селен та інші.
  • Холін. Яйця входять в число кращих дієтичних джерел холіну, який дуже важливий для здоров’я мозку.

Крім того, яйця відрізняються високим індексом ситості. Це критерій, за яким вимірюється здатність продуктів насичувати, втамовувати голод. Дослідження показують, що споживання яєць на сніданок здатне допомогти скинути значну кількість зайвих кілограмів, якщо порівнювати зі споживанням на сніданок звичних рогаликів. Тому як домашні, так і збагачені Омега-3 жирними кислотами яйця — це самі корисні продукти.

Підсумок: Яйця входять в число найбільш поживних і ситних продуктів на планеті. Жовтки містять майже всі поживні речовини, а яєчні білки – переважно білок.

2. Чим корисний часник

Часник здатний на більше, ніж дарувати дегустаційну насолоду і “приємний” запах з рота прямо перед жарким побаченням. Ще він дуже поживний і містить кілька цінних біоактивних сполук. В ході багатьох досліджень людини вченими були направлені всі сили на вивчення впливу часнику на серцево-судинну систему.

Вплив часнику на серце людини:

  • Була виявлена здатність часнику знижувати рівень холестерину і тригліцеридів у крові.
  • Також часник скорочує агрегацію тромбоцитів, що теоретично здатне знизити ризик інсульту.
  • Одне дослідження також показало, що екстракт часнику може істотно знизити високий кров’яний тиск.

Крім того, часник здатний знищити мікроби, наприклад, бактерії і грибок. Одна з активних сполук, аліцин, продемонструвала здатність до знищення супербактерії MRSA (метицилінрезистентний золотистий стафілокок). Цей стафілокок стає все більш серйозною загрозою для людської раси в зв’язку зі своєю стійкістю до антибіотиків. Можна отримувати часниковий екстракт з добавок, або просто додавати часник в свою їжу. Краще всього використовувати свіжий часник, порошок викиньте.

Підсумок: Часник – це дуже смачна рослина, яку було ретельно вивчено на предмет його цілющих властивостей. Кілька досліджень показали, що він здатний поліпшити здоров’я серця.

3. Печінка і її користь

Люди їдять інших тварин вже сотні тисяч років. З цієї причини, ми генетично пристосувалися до споживання такої їжі в ході еволюції. Незважаючи на це, наші предки мисливці-збирачі їли не тільки м’ясо тварин, як це зазвичай робимо ми зараз. Ні, вони їли і внутрішні органи. Мозок, нирки, серце, кістковий мозок, і навіть яєчка. Насправді це найбільш корисні продукти, найбільш поживна частина тварини, у вершини поживності яких стоїть печінка. Печінка – дивовижний орган, який виконує сотні функцій. Крім того, такі ключові поживні речовини, як залізо, B12 та інші елементи, концентруються в печінці у великих кількостях. Вона настільки поживна, що її називають природним мультивітаміном.

У 100 грамах телячої печінки щодо міститься:

  • вітамін A — 6,3 рекомендованої добової норми;
  • рибофлавін (В2) — 2 добових норми;
  • вітамін B — 12 добових норм;
  • мідь — 7 добових норм;
  • у великих кількостях такі поживні речовини, як фолати, B3, B5, B6 та інші.

Якщо хочете харчуватися як справжні мисливці-збирачі, тоді вам необхідно їсти м’ясні субпродукти. Їжте печінку раз в тиждень, і це дозволить вам істотно підвищити середній показник споживання більшості основних поживних речовин.

Підсумок: Люди пристосовані до поїдання безлічі тварин, у тому числі таких м’ясних субпродуктів, як печінка. Щотижневе споживання печінки істотно підвищить ваш середній показник основних поживних речовин.

4. Капуста кале і її корисні властивості

Капуста кале, мабуть, один з найбільш поживних овочів. Стограмова порція кале містить всього 50 калорій і 10 г вуглеводів (2 з яких клітковина). Крім того, в ній містяться: вітамін K1 — 10 норм; вітамін C — 2 норми; вітамін A — 3 норми; також вона багата кальцієм і калієм.

Капуста Кале містить такі біологічно активні сполуки, як сульфорафан і Індол-3-Карбінол (також вони є в броколі та інших зелених овочах). В ході експериментів над піддослідними тваринами та в пробірках, було встановлено, що вони допомагають боротися з раком.

Кале може бути корисніша за шпинат, так як містить оксалати. Вони, в свою чергу, здатні зв’язувати деякі мінерали, наприклад, кальцій, у кишечнику, перешкоджаючи всмоктуванню. Крім того, для курців капуста кале здатна дати відповідь на питання, як очистити організм від нікотину.

Підсумок: Капуста кале входить в число самих живильних овочів. Поживні речовини, які містяться в ній істотно перевищують за кількістю її калорійність.

5. Чим корисна кокосова олія

Кокосова олія – це найкорисніша олія для приготування їжі, яка тільки існує. Вона містить майже всі насичені жири, що робить її стійкою до високих температур. Більшість присутніх у ній жирних кислот з ланцюгом середньої довжини, так звані середньоланцюгові тригліцериди (MCT).

Найбільш поширеною жирною кислотою в кокосовій олії є 12-carbon lauric acid (вуглець 12 лауринова кислота). Середньоланцюгові тригліцериди – це ідеальні жири для зниження ваги. Порівняно з іншими жирами, вони здатні підвищувати почуття ситості і прискорювати метаболізм.

В доповнення до цього, було доведено, що лауринова кислота володіє протимікробними властивостями і ефективно знищує такі патогени, як бактерії, віруси і гриби. Кокосова олія також знижує такі фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань, як холестерин і тригліцериди. Особливо корисна кокосова олія для жіночого здоров’я і краси.

Підсумок: Кокосова олія – це кращий вибір для приготування їжі на сильному вогні. Вона володіє потужними цілющими властивостями і, в порівнянні з іншими жирами, здатна допомогти скинути зайву вагу.

6. Батат і його корисні властивості

Серед крохмалистих продуктів є один, на який необхідно звернути особливу увагу. Іменують його бататом. Він дуже поживний і містить деякі ключові поживні речовини, наприклад, вітаміни A, C, і калій.

Підсумок: Без сумнівів, батат — найбільш корисний крахмалистый продукт.Також батат порівняно багатий клітковиною, якої в стограмовій порції міститься близько 3 грам. Якщо ви хочете їсти вуглеводи, тоді вам обов’язково потрібно триматися більш корисних, а значить їсти батат. Крім того, в батат особливо закохана підшлункова залоза.

7. Чорниця та її лікувальні властивості

Чорниця неймовірно смачна, а що містяться в ній поживні речовини підвищують її цінність. Справжня гордість ягоди полягає в наявності антиоксидантів. Згідно з індексом ORAC (від англ. Oxygen Radical Absorbance Capacity), заходи визначення антиоксидантної цінності їжі, чорниця знаходиться майже в топі подібних продуктів.

В ході одного дослідження над страждаючими ожирінням чоловіками і жінками з метаболічним синдромом було виявлено, що чорниця істотно знижує кров’яний тиск та ступінь окислення холестерину ЛПНЩ. Інше дослідження, над літніми людьми, показало, що чорниця покращує пам’ять.

Крім того, проводилося багато досліджень на піддослідних тваринах і в пробірках, в ході яких було виявлено, що присутні в чорниці сполуки здатні боротися з раком. Так що, якщо ви в пошуку питання, які продукти знищують ракові клітини, зверніть увагу саме на чорницю. Також порівняно низький рівень вуглеводів в чорниці робить її ідеальною ягодою для людей, які сидять на низьковуглеводній дієті (чорниця зі збитими вершками – це просто казка).

Підсумок: Чорниця надзвичайно багата антиоксидантами і містить порівняно невелику кількість вуглеводів. Що робить її ідеальним продуктом для тих, хто сидить на низьковуглеводній дієті, а також бажає попередити рак.

8. Чим корисна морська капуста

Йод – це живильна речовина, якої дуже часто не вистачає в сучасному раціоні. Йод вкрай необхідний для здоров’я щитовидної залози, щитовидна залоза, в свою чергу, представляє велику важливість для всього організму. Дефіцит йоду може призвести до гіпотиреозу, занепаду сил, затримки розумового розвитку, і багатьох інших захворювань.

На жаль, більшість споживаних нами продуктів харчування містять порівняно невелику кількість цієї речовини. Незважаючи на це, багато йоду зосереджено в морі, тому його чудовим джерелом є морепродукти.

Прекрасним способом забезпечити себе достатньою кількістю йоду є вживання морської капусти один або два рази в тиждень. Насправді вона дуже смачна. Альтернативою може бути прийом такої добавки як КЕЛП-таблетки, які коштують порівняно недорого і забезпечують необхідною кількістю йоду.

Підсумок: Морська капуста — це чудове джерело йоду, поживної речовини, якої так не вистачає в сучасному раціоні харчування. Він неймовірно важливий для здоров’я щитовидної залози.

9. Чим корисний лосось

Лосось належить до «жирних» риб. Це значить, що більша частина відносного вмісту калорій знаходиться в жирі. Це в основному жирні кислоти омега 3, які більшість людей отримує в недостатній кількості. Вживання лосося 1-2 рази в тиждень забезпечує потребу організму в омега-3 жирних кислотах.

Крім цього, лосось багатий білками високої якості і безліччю інших поживних речовин. Серед них калій, селен, вітаміни B1, B3, B6, B12. Регулярне вживання жирної риби знижує ризик розвитку деменції і серцево-судинних захворювань.

Крім того, лосось неймовірно ситний. Відчувається, що шлунок набитий, при наявності лише половини тих калорій, які отримуєш при звичайному прийомі їжі. Якщо вам вдасться дістати дикого лосося, обов’язково це зробіть, адже їсти краще всього саме його.

Підсумок: Лосось багатий омега-3 жирними кислотами і поживними речовинами. Відмінною ідеєю буде споживання жирної риби один-два рази в тиждень.

10. Жир печінки тріски

Найпростішим способом додати жирні кислоти омега 3 в свій раціон буде доповнити його риб’ячим жиром. Кращий риб’ячий жир – це жир печінки тріски. В столовій ложці цього продукту міститься в загальній складності 2,6 грама омега-3 жирних кислот, що більше рекомендованої добової норми споживання.

Також він є єдиним хорошим джерелом вітаміну D3. В одній столовій ложці жиру міститься 1350 IU (33,75 мкг), а це подвійна рекомендована добова норма споживання вітаміну. Цього може бути достатньо, щоб попередити появу симптомів її дефіциту у більшості людей.

Безліч людей із західних країн, особливо що живуть у північному кліматі, відчувають брак цього вітаміну. Дефіцит вітаміну D3 загрожує різними наслідками, у тому числі і підвищеним ризиком розвитку раку і цукрового діабету.

До того ж, жир печінки тріски надзвичайно багатий вітаміном A. В одній столовій ложці міститься 13500 IU (4050 мкг ретинолу, або 8100 мкг бета-каротину), або майже потрійна рекомендована добова норма споживання вітаміну. Якщо ви отримуєте недостатню кількість омега-3 з тваринної їжі, тоді спробуйте приймати в якості добавки 1 столову ложку жиру печінки тріски кожен день. Також можна сходити на кухню і приготувати щось смачненьке, наприклад, рулет з лаваша з печінкою тріски.

Підсумок: Жир печінки тріски — один з кращих джерел омега-3 жирних кислот, вітаміну D3 і вітаміну A.

11. Яловичина трав’яної відгодівлі

Незважаючи на те, що в минулому м’ясо виставляли виключно в чорному світлі, насправді воно дуже корисно. Люди їли м’ясо в ході всієї своєї еволюції і були здорові. Так, ми і самі буквально складаємося з м’яса. Всупереч поширенню різних страхів, дослідження показують, що необроблене червоне м’ясо не підвищує ризик розвитку хвороб.

М’ясо входить в число кращих джерел білка. А корисні речовини, жирні кислоти, вітаміни і мінерали також містяться в ньому у величезних кількостях. Ще це відмінний джерело креатину, карнозину і карнітину, так само як і інших унікальних поживних речовин, які ви не можете отримати з рослин. Якщо це можливо, поза всяких сумнівів краще всього їсти м’ясо тварин, яких годували натуральними кормами, наприклад, яловичину трав’яної відгодівлі.

У порівнянні з яловичиною зернової відгодівлі, трав’яний міститься більше омега-3 жирних кислот, більше CLA (кон’югованої лінолевої кислоти), більше антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Якщо з якоїсь причини ви не можете купити яловичину трав’яної відгодівлі, споживання м’яса тварин, вирощених на зерновій відгодівлі, буде корисною альтернативою. Ми вам підкажемо, як правильно приготувати яловичину!

Що ж, про корисні продукти ми вам розповіли майже все, хоч і коротко. Настала пора дізнатися, які продукти на Землі самі шкідливі, які треба уникати кожній людині. Подивіться наступне відео, і станьте справжнім знавцем корисностей та шкідливостей у світі продуктів.

Істина про те, що ми є те, що ми їмо, непорушна. Між тим, багато людей навіть не замислюються, чим варто наповнювати свій шлунок. Тепер вам відомі найкорисніші продукти, які містять усі необхідні жирні кислоти і поживні речовини. Їжте їх і будьте здорові! І уникайте самі шкідливі!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram