ДП «Медичні закупівлі України» залучає міжнародні організації до закупівель через «ProZorro»

Відтепер ДП «Медичні закупівлі України» проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією (The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria) через українську електронну систему ProZorro.

Перші тендери будуть оголошені вже цього місяця. Закуповуватимуть ліки, засоби захисту органів дихання та логістичні послуги для тубдиспансерів та регіональних офісів Центру громадського здоров’я.

Раніше закупівлі в межах програм Глобального фонду здійснювали недержавні громадські організації за власними процедурами. Нині в електронній системі вже створено ідентифікатор Глобального фонду. Це дозволить оперативно і просто аналізувати ціни на продукцію - всі дані про тендери будуть доступні для моніторингу.

Крім того, завдяки перенесенню закупівель від Глобального фонду та Світового банку в українську електронну систему, бізнес отримує можливість орієнтуватись і бачити всі закупівлі від таких потужних міжнародних організацій на одному майданчику. Це означає відкриту і здорову конкуренцію, що забезпечить кращі цінові пропозиції. Сьогодні в системі вже зареєстровано понад 200 тисяч постачальників, що мають можливість в режимі реального часу поспілкуватись із замовником та уточнити всі незрозумілі для них аспекти тендеру.

Нагадаємо, минулого року МОЗ України розпочало черговий етап змін у системі забезпечення українцями ефективними якісними ліками. 25 жовтня міністерство зареєструвало ДП «Медичні закупівлі України» — централізовану агенцію медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлях лікарських засобах та медичних виробів. У співпраці з міжнародними партнерами ця агенція медичних закупівель має перебрати всі професійні стандарти і процедури. ДП має забезпечити створення центру закупівельної експертизи ліків і буде допомагати регіонам підвищувати ефективність використання своїх місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram