Електронні сигарети вбивають! Життя 7 пацієнтів врятувати не вдалося

Саме з курінням е-сигарет пов’язують епідемію легеневих захворювань, яка виникла у Сполучених Штатах Америки. Протягом останніх місяців в країні зафіксовано майже 500 випадків хвороб легень, переважно, серед молодих людей. Життя 7 пацієнтів врятувати не вдалося. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC), а також професійні асоціації закликають населення відмовитися від куріння е-сигарет. Питання заборони використання ароматизованих рідин та ефективного врегулювання ринку е-сигарет було взято під особистий контроль Президента США. Деякі міста вже заборонили е-сигарети (наприклад, Сан-Франциско), у штаті Мічиган заборонено продаж е-сигарет зі смаковими добавками, штати Массачусетс та Каліфорнія, місто Нью-Йорк у процесі рішення щодо заборони продажу е-сигарет.

Курити електронні сигарети шкідливо! Навіть, якщо вони не містять нікотин!

Доведено, що куріння електронних сигарет підвищує ризики хронічних обструктивних захворювань легень, раку легень та серцево-судинних захворювань оскільки містять хімічні речовини, такі як важкі метали та канцерогени, гліцерин і пропіленгліколь.Окрім того, регулярне використання ароматизованих рідин, особливо солодких, також може створювати серйозні ризики для здоров’я. Адже багато з цих рідин є подразниками, що призводять до запалення дихальних шляхів, можуть сприяти розвитку пухлин, роблять організм сприятливим до вірусних захворювань тощо.

Нагадаємо, що в Україні ринок е-сигарет не врегульовано – невідомо якої якості пристрої та рідини до них продають українському споживачеві. Часто вони навіть не мають сертифікатів відповідності. Рідини для електронних сигарет, здебільшого, не марковані належним чином, тому важко судити про те, що входить до їх складу. У той же час поширеність куріння електронних сигарет серед українських підлітків 13-15 років викликає серйозне занепокоєння, адже фактично курить кожен п’ятий з них.

Для врегулювання обігу електронних сигарет в Україні на законодавчому рівні МОЗ та ЦГЗ підготували відповідний законопроект. А наші партнери зареєстрували петицію на підтримку цього законопроекту.

Однак, допоки рішення приймаються на державному рівні, ви можете подбати за своє здоров’я самостійно – відмовтеся від куріння як звичайних, так і електронних сигарет!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram