На добудову Охматдиту виділено додатково 200 млн грн

Верховна Рада України прийняла рішення про виділення 200 млн грн з Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту на завершення будівництва дитячої лікарні Охматдит.

“200 млн грн – це критична сума, яка потрібна для прискорення будівельних робіт Охматдиту в цьому році. Ця сума дозволить закінчити будівництво вже навесні та приступити до закупівлі обладнання за кошти передбачені в бюджеті 2020 року. Таким чином ми отримаємо можливість запустити новий корпус у наступному році. І нарешті виконати обіцянки попередньої команди – добудувати Охматдит. Людям все одно, хто обіймає посаду, їм головне мати можливість лікування своїх дітей у сучасній лікарні. І для мене це теж головне”, - зазначила Зоряна Скалецька.

У бюджеті 2019 року на будівництво Охматдиту було передбачено 600 млн грн. Ця сума не враховує реальну потребу, передбачену директивними термінами завершення будівництва. У бюджеті 2020 року на завершення будівництва та закупівлю обладнання закладено 500 млн гривень.

Нагадаємо, у квітні цього року було відкрито першу частину нового корпусу Охматдиту. Він оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами. Площа всього комплексу оновленого Охматдиту – понад 67 тис кв м. У кількох блоках розмістяться 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram