Німеччина встановлює штраф 2500 євро за відмову від вакцинації

У Німеччині батьків, які відмовились вакцинувати дітей від кору, будуть штрафувати на 2,5 тисячі євро, а невакцинованим дітям заборонять відвідувати дитячі садки і школи. Таке рішення прийняв Парламент країни, і воно почне повноцінно діяти вже у березні наступного року. http://bit.ly/2CPPuoP

Німеччина — не єдина країна, де зробили рішення на користь обов’язкової вакцинації. В Європі в багатьох країнах перелік щеплень, які є обов’язковими та рекомендованими, дещо різниться. Але зважаючи на ситуацію з кором, все більше країн не залишають рішення робити щеплення добровільним вибором кожного.

Обов’язкова вакцинація означає, що у батьків фактично немає вибору, аби відмовитися від щеплення за відсутності протипоказань у дитини. Водночас, контроль за виконанням цього правила у всіх країнах чіткий та часом навіть суворий — від високих штрафів і скасування виплат соціальної допомоги на сім’ю до заборони відвідувати навчальні заклади та зобов’язання школи доповідати в департаменти здоров’я про випадки відмови від вакцинації.

З 31 країни європейського регіону, одинадцять запровадили обов'язкову вакцинацію для дітей. У Латвії та Італії — 10 обов'язкових вакцин, Франції — 11. Деякі країни (Болгарія, Хорватія, Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина) вимагають вакцинувати дітей проти 9 хвороб. Серед обов’язкових вакцин — щеплення проти правця, дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, хіб-інфекції та гепатиту В. http://bit.ly/2CRBWJv

В Італії та Франції такі заходи вже дали позитивні результати і рівень охоплення вакцинами, які стали обов’язковими, зріс. До прикладу, кількість немовлят, які отримали першу дозу проти вакцини проти менінгококової інфекції, збільшилася більш ніж на 36%. Так само зросла кількість щеплень проти кору. https://go.nature.com/2NTShUd

В Україні стаття 15 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" передбачає, що дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем щеплень, відвідувати заклади освіти не дозволяється. http://bit.ly/2r3JNRO Ця вимога має захистити здоров’я та життя дітей, адже у нас складна епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору.

Але вона викликала чимале обурення серед батьків. І це при тому, що хворих на кір в країнах з обов’язковими щепленнями значно менше, ніж в Україні. А вакцинація залишається найбільш дієвим способом захиститися від хвороб та ускладнень від них. Натомість ми досі чуємо обурення “антивакцинаторів” та антинаукові і не підкріплені жодними доказами аргументи проти вакцин.

Вакцинація українців є питанням національної безпеки. Адже щеплення — це єдиний дієвий спосіб захистити себе та своїх дітей від небезпечних хвороб. Відмова від вакцин, особливо під час складної епідеміологічної ситуації, наражає на небезпеку не лише вашу сім’ю, а й багатьох людей довкола.

Вакцинуйтеся.

▪ Де можна зробити щеплення: http://bit.ly/2JwL8Zi
▪ Де Україна закуповує вакцини: http://bit.ly/2MlTWTe
▪ Що робити, якщо ви або ваша дитина контактувала з хворим на кір: http://bit.ly/2Enxgwc
▪ Календар профілактичних щеплень: https://bit.ly/2KYHAjy
▪ Спростування поширених міфів про кір як “благословенну” хворобу: http://bit.ly/2JhutIV
▪ Велика фарма не наживається на продажі вакцин: http://bit.ly/2Xlk6rO


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram