Уряд частково розблокував роботу МОЗ України

Щоби забезпечити безперервність роботи МОЗ України, сьогодні, 13 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров’я доктору Уляні Супрун виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 “Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності”.

Це розпорядження є консолідованим рішенням Уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва.

Розпорядження Уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “ОХМАТДИТ” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

Водночас Окружний адміністративний суд м. Києва досі не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено доктору Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів.

Крім того, на п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у доктора Уляни Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram