Дослідження противірусної активності препарату Трилумін на базі ДУ «Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського»

У зв’язку з появою нового штаму коронавірусу COVID-19, на сьогоднішній день у світі стався критичний для багатьох країн пандемічний стан, який мало врегульований по системі ВООЗ. Наразі не існує чіткого рекомендованого алгоритму лікування хворих на COVID-19, тому багато зусиль проти пандемічного напрямку спрямовано на вирішення питань, щодо створення ефективних лікувальних та профілактичних заходів, спрямованих на локалізацію і подолання даної вірусної інфекції.

Науково-дослідна установа «ЛБ Біотех» розробила продукт «Трилумін», на основі комплексу низькомолекулярних органічних біологічно-активних сполук, отриманих із Bacillus Subtilis (штам ІМВ В-7321), який має противірусну та імунокоригуючу спрямованість, що підтверджено доклінічними дослідженнями з вираженою позитивною динамікою противірусної ефективності і є простим та безпечним у використанні без суттєвих побічних реакцій. «Трилумін» ефективно і достовірно інгібує репродукцію як РНК так і ДНК-вмісних вірусів людини в системах in vivo та in vitro, що підтверджено багатьма доклінічними випробуваннями.

На базі ДУ «Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського» проведено офіційні дослідження щодо ефективності капсульованого «Трилуміну» проти висококонтагіозного вірусного захворювання трансмісивного гастроентериту свиней (TGEV), штам D52-5(BRE79), який відноситься до РНК-геномного вірусу з родини Coronaviridae. Отримано офіційні заключення з підтвердженням позитивної противірусної ефективності щодоTGEV родини Coronaviridae.

Капсульований «Трилумін» пройшов критерії оцінки антивірусної активності in vitro, що включала в себе такі показники: цитотоксичну концентрацію (СС50), визначення ефективної дози (ЕС50), індекс селективності (IS), як співвідношення СС50 до ЕС50 та вплив «Трилуміну» на репродукцію вірусу TGEV. Відповідно до отриманих результатів визначення ефективної дози (ЕС50) у культурі клітин СНЕВ, які чутливі до TGEV, було встановлено, що 1 мг зразку «Трилумін» інгібує вірусну активність TGEV на 3,0-2,0lgID50, з IS - 32 (досліджувані речовини, які малиIS ≥16 вважають такими, що є більш активними і перспективними). Результати є статистично достовірними. Вплив«Трилуміну» на репродукцію вірусу досліджували in vitro в культурі клітин СНЕВ відзначаючи відсутність цитопатогенної дії вірусу на клітини під дією «Трилумін» та наявності дрібноклітинної дегенерації у зразках з TGEV без додавання до нього «Трилуміну».

В науковій літературі представлені протоколи досліджень вчених - Xiaoqing Wang,Weiwei Hu (2017), які вивчали вплив Bacillus Subtilis на репродукціюTGEV в системі in vitro. Згідно до представлених протоколів, встановлено, що Bacillus Subtilis інгібує прикріплення рецепторівTGEV до епітеліальних клітин-хазяїна, а також, зменшує інфекційну активність шляхом інгібування процесів реплікації, в умовах введення Bacillus Subtilis після прикріпленняTGEV до рецепторів клітин-хазяїна.

НДУ «ЛБ БІОТЕХ», що розробила «Трилумін», разом з компанією «Елемент Здоров’я», спираючись на підтверджені позитивні доклінічні випробування противірусної дії щодо TGEV родини Coronaviridae, благодійно передала понад 3 600 упаковок «Трилуміну» клінічним лікарням з різних регіонів України (КНП «Олександрійська ЦРЛ», Перинатальний центр Київ, Міська лікарня №4, Київ, Бердичівська лікарня, Монастириська ЦРЛ, Одеська обласна клінічна лікарня, Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, Почаїв РКЛ (Тернопільська область), КНП ПМР Білоцерківського району, Білоцерківська міська лікарня №3), для доповнення до терапії лікування хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Враховуючи проведеннідослідження, є усі підстави вважати «Трилумін» перспективним засобо для подальшого вивчення механізмів його дії при комплексному лікуванні та профілактиці коронавірусної інфекції, викликаної штамом COVID-19.

Деталі по препарату та замовленню за посиланням - https://trilumin.com/

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram