Іноземні студенти вивчають медицину в Україні

Чи знали Ви, що в Україні навчається близько 64000 іноземних студентів з 148 країн світу? Серед них 6145 - індійці. Відповідно – приблизно кожен десятий іноземний студент приїжджає до нас з Індії. Більше - тільки з Азербайджану і Туркменістану.

Індія є другою в світі країною, після Китаю, громадяни якої здебільшого здобувають освіту за кордоном. Населення країни в більш ніж 1.3 млрд чоловік, майже половина якого - молодь віком до 21 року, тобто потенційні студенти, але приїхати на навчання в Україну не так просто. Індія не є країною міграційного ризику, проте, за неофіційними даними, саме для індійців процедура отримання української студентської візи залишається найбільш складною і дорогою. Директор державного центру міжнародної освіти – Олена Шаповалова розповідає, що навчання в медичній школі в Індії вартує для звичайної індійської сім'ї занадто дорого - 10-15 тис. доларів на рік. В Україні ж ця сума для іноземного студента становить близько 2.5 тис. доларів на рік. Різниця відчутна, і вона мотивує індійських батьків заохочувати дітей їхати здобувати освіту подалі від батьківщини. Зазвичай вибирають між Китаєм, Філіппінами, Непалом, Латвією, Росією, Грузією, Киргизією і Україною. Остання, за словами студентів, вигідно відрізняється серед інших своїм географічним положенням: близько до Центральної і Західної Європи і далеко від Індії. А чим далі від домівки, тим більше шансів для молоді стати відповідальними і самостійними.

Наприклад, Київський медичний університет – інтернаціональний, адже 35 % вступників/студентів – студенти-іноземці з 62 країн світу, а це 26-те місце в країні за кількістю іноземних студентів. На міжнародному факультеті (по роботі з іноземними студентами) – навчається понад 1000 іноземних студентів – громадян країн Азії, Африки, Західної Європи. Студенти навчаються англійською мовою. https://kmu.edu.ua/

нагородження студентів

Студент третього курсу – Джейкоб Куріан Берлін вчиться в КМУ на медичному факультеті. Він приїхав з Індії, проте народився в Кувейті. Каже, що бути лікарем в Індії не тільки престижно, а й прибутково. Середня заробітна плата лікаря в Індії - від 2 до 5 тисяч доларів на місяць, залежно від спеціалізації. В його родині – всі медики, саме тому він обрав таку професію. Жартує, що медицина в нього в крові. Обрав Київський медичний університет за рекомендацією випускників – його друзів, які успішно працюють вдома й рятують людські життя. Після закінчення навчання в Україні індійські лікарі складають іспит на батьківщині і, за його результатами, отримують ліцензію лікаря. Тільки після цього вони можуть там працювати. Джейкоб розповідає, що хоче бути онкологом в майбутньому, хоча його мама не розділяє з ним цю думку, бо вважає, що робота трохи депресивна. Та хлопця це не лякає, він оптиміст по життю й вірить, що винайде ліки від раку та заряджатиме оптимізмом онкохворих пацієнтів. І це його місія.

студент-медик

Джейкоб Куріан Берлін, студент 3 курсу Київського медичного університету (медичний факультет)

Долучайся до нашої медичної родини!Будемо раді відповісти на Ваші запитання онлайн:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpZVwts9Tt0b_iU-nQIVLjonBXKyGpuS_jv80DJz3cFGqlrg/viewform або за тел: +38 (044) 567-29-29, +38 (050) 337-81-01, +38 (068) 854-40-31 02099, Україна, Київ, вул. Бориспільська, 2.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram