Кардіолог: які фізичні навантаження протипоказані сердечникам

Як розповів кандидат медичних наук Володимир Ларін, людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями, потрібно уважніше ставитися до свого самопочуття і дозувати фізичні навантаження.

Так, необхідно відмовитися від важких ізометричних навантажень, підняття і перенесення важких предметів, тривалого перебування в одному і тому ж положенні. Під забороною для сердечників знаходяться і змагальні види спорту.

Дуже корисні буде піші прогулянки, плавання в басейні, їзда на велосипеді в розміреному темпі і без перепадів висот. Гуляти потрібно не менше 30 хвилин на день, зазначив кардіолог.

Він додав, що людям з хворобами серця потрібно мати з собою нітрогліцерин (краще у вигляді спрею), валідол, а також чітко виконувати всі вказівки лікаря.

Крім того, у сердечників повинна бути особлива дієта. Як зазначила кардіолог Ірина Бондарєва, не можна вживати більше п’яти грамів солі на добу і споживати багато жирів. Необхідно дотримуватися дрібного харчування, дотримуватися дієти, яка багата калієм і магнієм, вітамінами, не використовувати швидкі вуглеводи. Як десерт можна з’їсти трохи темного шоколаду.

Раніше повідомлялося, що пацієнтам з хворобами серця не можна жирне, смажене і копченості. Під забороною ковбаси, соління, чіпси і солодка газована вода. Молочні та сирні продукти бажано вибирати з невеликим вмістом тваринних жирів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram