Кращі вітаміни для краси жінок: які вибрати?

Краса, молодість, здоров’я — три основні чинники відмінного настрою і самопочуття. Жінці важливо приймати вітаміни і макроелементи, щоб триматися в тонусі. Щоб похвалитися красивими нігтями і блискучою шкірою.

Вітамін А

Одним з найцінніших вітамінів для краси шкіри, волосся і здоров’я очей. Ретинол потрібен, щоб не з’явилася лупа, ламке волосся, не погіршився зір і не стала суха шкіра. Завдяки вітаміну А відбувається зволоження слизових, оновлення клітин, поліпшується синтез колагену, відповідно, шкіра стане більш молодою, пружною. Саме тому добавка є складовою багатьох кремів, пілінгів, сироваток, антиейдж-засобів.

Вітамін В

Вітаміни групи В є важливими компонентами для краси волосся, запобігають утворенню лупи, сивини, сухості шкіри голови. Так, вітамін В1 запобіжить випадання волосся, його можна знайти в пивних дріжджах, горіхах, пророщеній пшениці. Вітамін В2 корисний для усунення жирності шкіри навколо носа, запобігання вугрів, лущення, ранок в куточках рота, випадання волосся. В3 і В6 відповідальні за поліпшення обміну речовин, що позитивно позначається на стрункості і вазі. Вітамін В12 можна використовувати для вироблення метіоніну, дефіцит якого викликає блідість, жовтизну шкірних покривів, посмикування кінцівок, запаморочення.

Вітамін С

Важливий у формуванні краси даний компонент. Він є природним антиоксидантом, що уповільнює процес старіння, поліпшує вироблення колагену. Аскорбінова кислота дарує здоров’я і краси зубів і ясен. Недолік її викликає лущення, сухість, блідість шкіри, висип, крововиливи, синюшність губ. Жінкам для краси даний вітамін вкрай необхідний.

Вітамін D

Сонячний вітамін піклується про красу і здоров’я зубів, кісток, нігтів і волосся. При його нестачі виникають різні симптоми-наприклад, підвищена пітливість і дерматити. Він активізується при впливі сонячних променів, а природними джерелами є риба, молочні продукти, вершкове масло, печінка і т. д.

Вітамін Е

Або токоферол. Це потужний антиоксидант, який стимулює обмін речовин, що уповільнює старіння, бореться з вільними радикалами. У жінок стане краще справи з привабливістю і сексуальністю, так як вітамін Е бере участь у виробленні естрогенів. Завдяки токоферолу волога утримується в тканинах, поліпшується циркуляція крові, регенеруються тканини, запобігається розвиток ракових клітин. Важливе значення вітамін приймає в обміні речовин. Його часто застосовують у виробництві косметики.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram