Максим Степанов: Трансплантаційна незалежність України стане можливою вже за два-три роки

МІНІСТР ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я МАКСИМ СТЕПАНОВ ВВАЖАЄ, ЩО ДОСЯГТИ ТРАНСПЛАНТАЦІЙНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНІ ВДАСТЬСЯ ЗА ДВА-ТРИ РОКИ. ПРО ЦЕ ВІН ЗАЯВИВ НА ЩОДЕННОМУ БРИФІНГУ У ПОНЕДІЛОК 3 СЕРПНЯ.

“Мета міністерства — за 2-3 роки досягти “трансплантаційної незалежності”, щоб надавати громадянам України необхідну медичну допомогу та не змушувати їх стояти в закордонних чергах”, — зазначив міністр.

За словами очільника МОЗ, трансплантація в Україні набагато дешевша, ніж за кордоном. Розвиток національної трансплантаційної системи дозволить рятувати значно більше життів.

"Ми розробили поетапний план, з чіткими критеріями. Це не означає, що результат буде тільки через два роки. Суттєві зміни відбуватимуться вже в перші місяці та через кожні півроку", — додав Міністр.

Нагадаємо, що в Україні стартував пілотний проєкт з трансплантації, до якого долучились уже 19 закладів, які мають право проводити трансплантацію органів, та 6 закладів, які можуть проводити трансплантацію стовбурових клітин (ідеться про трансплантацію кісткового мозку). Це загалом 24 заклади (Черкаський обласний онкологічний диспансер має право проводити трансплантацію органів і трансплантацію стовбурових клітин).

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram