Максим Степанов: В Україні вперше було здійснено трансплантацію підшлункової залози

У рамках пілотного проекту МОЗ з розвитку системи трансплантації в Україні вперше було проведено трансплантацію комплексу нирка-підшлункова залоза. Про це в ефірі програми “Ранок з Україною” на телеканалі “Україна” розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Сьогодні вночі я дуже хвилювався і майже не спав, адже у Львові тривала перша в Україні посмертна трансплантація підшлункової залози. Ми крок за кроком йдемо до трансплантаційної незалежності, яка рятує життя українців», — зазначив Міністр Максим Степанов.

Трансплантацію провели у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги під керівництвом доктора медицини з університетської клініки м. Любек – Григорія Лапшина. До складу медичної бригади увійшли також завідувач відділенням трансплантації нирки інституту Шалімова Владислав Закордонець та керівник Центру хірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Юрій Шаваров.

Зазначимо, вчора у Львові відбулась також трансплантація серця та нирки для двох громадян. Наразі пацієнти знаходяться у стабільному стані та під постійним наглядом лікарів.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов зазначив,що досягти трансплантаційної незалежності Україні вдасться за два-три роки.

Фото Ірини Заславець

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram