Міркування щодо способів, якими школи можуть допомогти захистити учнів, викладачів, адміністраторів і персонал та сповільнити поширення COVID-19

Школи можуть, наскільки це можливо, у співпраці з державними та місцевими службами охорони здоров’я визначати, чи потрібно і як реалізовувати ці міркування, пристосовуючись до унікальних потреб та обставин місцевої громади. При реалізації слід орієнтуватися на те, що можливо, практично, прийнятно та з урахуванням потреб кожної громади. Ці міркування покликані доповнювати, а не замінювати будь-які державні, місцеві, територіальні закони, правила та положення про охорону здоров'я, яких повинні дотримуватися школи.

Керівні принципи, на які слід зважати

Чим більше людей взаємодіє з учнем чи співробітниками, і чим довша ця взаємодія, тим вищий ризик поширення COVID-19. Ризик поширення COVID-19 у школах збільшується таким чином:
• Найменший ризик: учні та викладачі беруть участь у віртуальних заняттях та заходах.
• Більший ризик: невеликі особисті заняття, заходи та події. Групи учнів залишаються разом і з одним і тим же вчителем весь час/протягом шкільних днів, а групи не змішуються. Учні залишаються на відстані не менше шести футів (близько 2 метрів) і не діляться предметами (наприклад, гібридні віртуальні і особисті структури для занять, або поетапне/почергове планування для розміщення менших класів).
• Найвищий ризик: повномасштабні особисті заняття, заходи. Учні не дистанційовані один від одного, діляться матеріалами або предметами для занять і змішуються між класами та заходами.
COVID-19 в основному поширюється виділеннями з дихальних шляхів, які виділяються, коли люди розмовляють, кашляють або чхають. Вважається, що вірус може поширюватися на руки із забрудненої поверхні, а потім до носа чи рота, викликаючи інфекцію. Тому методи особистої профілактики (такі як миття рук, перебування вдома під час хвороби) та очищення та дезінфекція довкілля - важливі принципи, які висвітлюються в цьому документі. На щастя, існує ряд дій, які шкільні адміністратори можуть вжити, щоб знизити ризик впливу та поширення COVID-19 під час шкільних занять.

Популяризація поведінки, яка зменшує поширення захворювання

Школи можуть розглянути можливість впровадження декількох стратегій для заохочення поведінки, що зменшує розповсюдження COVID-19.

Будьте вдома, коли це доречно

• Проведіть навчання для персоналу та сімей щодо того, коли вони/їхня дитина повинні залишитися вдома та коли вони можуть повернутися до школи.

 Активно заохочуйте співробітників та учнів, які хворі або які нещодавно мали тісний контакт із людиною із COVID-19, залишатися вдома. Розробіть політику, яка заохочує хворих персонал та учнів залишатися вдома, не боячись відплати, та гарантуйте, що працівники, учні та сім’ї учнів знають про цю політику. Подумайте, що не буде нагород за ідеальне відвідування, не оцінюйте школи на основі прогулів, а також пропонуйте віртуальні варіанти навчання та роботи, якщо це можливо.

Співробітники та учні повинні залишатися вдома, якщо у них виявили позитивний результат або симптоми COVID-19.

Співробітники та учні, які нещодавно мали тісний контакт з особою із COVID-19, також повинні залишатися вдома та стежити за станом здоров'я.

• Критерії CDC можуть допомогти поінформувати, коли працівники повинні повернутися до роботи.

Гігієна рук та дихальний етикет
• Проведіть навчання та посилення режиму миття рук з милом та водою не менше 20 секунд та посиліть моніторинг, щоб забезпечити прихильність серед учнів та персоналу.
Якщо мило та вода недоступні, можна застосовувати дезінфікуючий засіб для рук, який містить щонайменше 60% спирту (для персоналу та дітей старшого віку, які можуть безпечно користуватися дезінфікуючим засобом для рук).
• Заохочуйте співробітників та учнів поткриватись під час кашлю та чхання тканиною. Використану тканину слід викидати у смітник, а руки негайно мити водою з милом не менше 20 секунд.
Якщо мило та вода недоступні, можна застосовувати дезінфікуючий засіб для рук, який містить щонайменше 60% спирту (для персоналу та дітей старшого віку, які можуть безпечно користуватися дезінфікуючим засобом для рук).

Тканинні засоби для прикриття обличчя
• Навчити та посилити використання тканинних засобів для прикриття обличчя. Використання засобів для прикриття обличчя може бути складним для учнів (особливо молодших школярів), щоб носити їх цілими днями, наприклад, у школі. Засоби для прикриття обличчя повинні носити персонал та учні (особливо старші учні), як це можливо, і це найважливіше в часи, коли фізичне дистанціювання утруднене. Людям слід часто нагадувати, щоб вони не торкалися обличчя і часто мили руки. Інформація повинна бути надана персоналу, учням та сім'ям учнів про належне використання, вивезення та прання тканинних засобів.
Примітка: Тканинні лицьові маски не слід приміняти для:
o Дітей молодших 2 років
o Тих, хто має проблеми з диханням або непритомний
o Будь-кого, хто не має змоги зняти тканинне прикриття з обличчя без сторонньої допомоги

• Тканинні прикриття для обличчя призначені для захисту інших людей у випадку, якщо користувач невідомо чи заражений, але не має симптомів. Тканинні прикриття для обличчя не є хірургічними масками, респіраторами чи іншими медичними засобами індивідуального захисту.

Адекватні поставки
• Підтримуйте здорову гігієнічну поведінку, забезпечуючи належними витратами на засоби, включаючи мило, засоби для дезінфікування рук з щонайменше 60 відсотками спирту (для персоналу та дітей старшого віку, які можуть безпечно користуватися дезінфікуючим засобом для рук), паперові рушники, тканину, дезінфікуючі серветки, тканинні прикриття для обличчя (наскільки це можливо) та кошики для викидання сміття без дотику/за допомогою натискання ногою.

Знаки та повідомлення
• Розміщуйте знаки у добре помітних місцях (наприклад, на під’їздах до школи, в туалетах), що сприяють повсякденним захисним заходам, і описують, як зупинити розповсюдження мікробів (наприклад, правильним миттям рук та правильним носінням тканинного засобу для прикриття обличчя за допомогою зображень та піктограм).
• Трансляція регулярних повідомлень про зменшення розповсюдження COVID-19 по системах сповіщення.

• Додайте повідомлення (наприклад, відеоролики) про поведінку, яка перешкоджає поширенню COVID-19 під час спілкування з персоналом та родинами (наприклад, на шкільних веб-сайтах, в електронних листах та в шкільних акаунтах соціальних медіа).

• Знайдіть безкоштовні друковані та цифрові ресурси CDC на головній сторінці комунікаційних ресурсів CDC.

Підтримання здорового середовища

Школи можуть розглянути можливість впровадження декількох стратегій підтримки здорового середовища.

Прибирання та дезінфекція
• Очищуйте та дезінфікуйте поверхні, яких часто торкаються (наприклад, обладнання для дитячих майданчиків, ручки для дверей, ручки для раковини, питні фонтани) у школі та шкільних автобусах принаймні щодня або якомога більше між використанням. Використання спільних предметів (наприклад, тренажерний зал або обладнання для фізкультури, предмети мистецтва, іграшки, ігри) слід обмежувати, коли це можливо, або прибирати між заняттями.

• Якщо школа використовує транспортні засоби (наприклад, автобуси), водії повинні виконувати всі заходи безпеки та протоколи, як зазначено для іншого персоналу (наприклад, гігієна рук, прикриття обличчя тканиною).

• Розробіть графік покращеного, регулярного прибирання та дезінфекції.

• Забезпечте безпечне та правильне використання та зберігання засобів для прибирання та дезінфекції, включаючи безпечне зберігання засобів подалі від дітей. Використовуйте засоби, що відповідають критеріям дезінфекції EPA.

• Засоби для чищення не слід застосовувати поблизу дітей, а персонал повинен забезпечити достатню вентиляцію під час використання цих продуктів, щоб запобігти вдиханню їх або самих токсичних випарів дітьми.

Спільні об'єкти
• Не рекомендуйте ділитися предметами, які важко очистити або дезінфікувати.

• Зберігайте речі кожної дитини окремо від інших та в індивідуально маркованих контейнерах чи зонах.

• Забезпечте належні приналежності, щоб мінімізувати обмін матеріалами настільки, наскільки це можливо (наприклад, призначити кожному школяреві свої власні художні приналежності, обладнання) або обмежити використання предметів та обладнання однією групою дітей одночасно, а також очистити та дезінфікувати між використанням.

• Уникайте спільного використання електронних пристроїв, іграшок, книг та інших ігор чи навчальних посібників.

Вентиляція
• Переконайтесь, що вентиляційні системи працюють належним чином і максимально збільшують циркуляцію зовнішнього повітря, наприклад, відкриваючи вікна та двері. Не відкривайте вікна та двері, якщо це створює небезпеку для здоров'я чи здоров'я (наприклад, ризик падіння, спровокувати симптоми астми) для дітей.

Системи водопостачання
• Щоб мінімізувати ризик захворювання легіонерів та інших захворювань, пов’язаних з водою, вживайте заходів, щоб забезпечити безпеку використання всіх систем водопостачання та водопровідних систем (наприклад, крани для мийки, питні фонтани, декоративні фонтани) після тривалої зупинки обладнання. Питні фонтани повинні бути очищені, але заохочуйте персонал та учнів приносити власну воду, щоб мінімізувати використання та торкання до фонтанів для води.

Змінені макети
• Місце для сидіння/письмового столу на відстані не менше 6 футів (близько 2 метрів), коли це можливо.

• Поверніть столики в один бік (а не один напроти одного) або ж попросіть учнів сидіти лише на одній стороні столів, розташованих один від одного.

• Створіть відстань між дітьми в шкільних автобусах (наприклад, розсадіть дітей по одній дитині на ряд, пропускайте ряди), коли це можливо.

Фізичні бар'єри та настанови
• Встановіть фізичні бар'єри, такі як охоронці чи чи перегородки, особливо в місцях, де людям важко залишатися на відстані не менше шести футів – 2 метрів (наприклад, приймальні столи).

• Забезпечте фізичні засоби розмітки, такі як стрічка на підлозі або тротуарах та знаки на стінах, щоб щоб персонал та діти залишалися не менше 6 футів (2 метрів) один від одного в лініях та в інший час (наприклад, посібники для створення «маршрутів в одну сторону» в коридорі).

Спільний простір
• Закрийте спільне користування спільними просторами, такими як їдальні та ігрові майданчики із спільним обладнанням ігрових майданчиків; в іншому випадку, використовуйте непостійне використання та прибирайте і дезінфікуйте між використанням.

• Додайте фізичні бар'єри, такі як пластикові гнучкі екрани, між мийками у ванній кімнаті, особливо коли вони не можуть бути на відстані не менше 6 футів (двох метрів).

Харчове обслуговування
• Запропонуйте дітям приносити власну їжу як можливу, або подавати страви з індивідуальним харчуванням в аудиторіях замість загальної їдальні чи кафетерії, забезпечуючи безпеку дітей з харчовою алергією.

• Використовуйте одноразові предмети обслуговування (наприклад, посуд). Якщо предмети одноразового використання не є можливими або бажаними, переконайтесь, що усі предмети харчування, що не використовуються одноразово, обробляються в рукавичках та миються з милом та гарячою водою або в посудомийній машині. Особи повинні мити руки після зняття рукавичок або після безпосереднього поводження з використаними предметами харчування.

• Якщо їжа пропонується на будь-якому заході, майте попередньо упаковані коробки або пакетики для кожного учасника замість фуршетного або сімейного харчування. Уникайте спільного використання їжі та посуду та забезпечте безпеку дітей з харчовою алергією

Підтримання здорової діяльності

Школи можуть розглянути можливість впровадження декількох стратегій задля підтримання здорової діяльності.

Захист персоналу та дітей з високим ризиком виникнення тяжких захворювань від COVID-19
• Запропонуйте варіанти для персоналу з більш високим ризиком виникнення тяжких захворювань (включаючи дорослих та людей різного віку з певними медичними станами), що обмежують ризики впливу (наприклад, модифіковані робочі обов'язки, що обмежують ризик впливу).

• Пропонуйте варіанти для учнів з вищим ризиком тяжкої хвороби, які обмежують ризик впливу (наприклад, можливості віртуального навчання).

• Відповідно до чинного законодавства, запроваджуйте політику щодо захисту конфіденційності людей, які мають більш високий ризик тяжких захворювань, що стосуються основних медичних станів.

Поінформованість у сфері регулювання
• Будьте в курсі політики місцевого чи державного регулюючого органу, пов'язаної з груповими зборами, щоб визначити, чи можна проводити заходи.

Збори, відвідувачі та екскурсії
• Проводити події, зібрання чи зустрічі у віртуальній групі, якщо це можливо, та сприяти соціальній дистанції на відстані не менше шести футів (двох метрів) між людьми, якщо проводяться заходи. Обмежте розмір групи наскільки це можливо.

• Обмежте будь-які несуттєві контакти з відвідувачами, волонтерами та заходи, що стосуються зовнішніх груп чи організацій, наскільки це можливо, особливо з особами, які не є з місцевого географічного району (наприклад, громади, міста, міста, округу).

• Проводьте віртуальну діяльність та заходи замість виїзних поїздок, учнівських зборів, спеціальних вистав, загальношкільних батьківських зборів та духовних вечорів.

• Виконуйте варіанти проведення спортивних змагань та участі у спортивних заходах таким чином, щоб мінімізувати ризик передачі COVID-19 гравцям, сім’ям, тренерам та громадам.

Визначення малих груп та збереження їх разом
• Слідкуйте за тим, щоб групування учнів та персоналу були максимально статичними, якщо однакова група дітей перебуватиме з тим самим персоналом (цілий день для маленьких дітей та якомога більше для дітей старшого віку).

• Обмежте змішування між групами, якщо це можливо.

Поетапне планування
• Сплануйте час приїзду та виїзду або локацію за участю когорти або встановіть інші протоколи, щоб максимально обмежити контакт між когортами та прямий контакт з батьками.

• Коли це можливо, використовуйте гнучкі робочі місця (наприклад, робота з телекомунікаціями) та гнучкі робочі години (наприклад, поетапні зміни), щоб допомогти встановити політику та практику соціального дистанціювання (підтримання відстані приблизно 6 футів – 2 метрів) між працівниками та іншими особами, особливо якщо соціальне дистанціювання рекомендується державними та місцевими органами охорони здоров’я.

Позначений пункт контакту COVID-19
• Призначте особу із персоналу, яка несе відповідальність за реагування на проблеми COVID-19 (наприклад, шкільна медсестра). Усі співробітники та сім’ї школи повинні знати, хто ця людина, і як з нею зв’язатися.

Участь у зусиллях щодо реагування громади
• Розгляньте можливість участі з місцевими органами влади в більш широких заходах щодо реагування громади на COVID-19 (наприклад, засідання комітетів з питань реагування громади).

Системи зв'язку
Налаштуйте системи на місцях задля:
• Відповідно до діючого законодавства та політики конфіденційності, якщо персонал та сім’ї підлягають самостійному звітуванню в школі, якщо вони або їхній учень мають симптоми COVID-19, з позитивним тестом на COVID-19, або були в контакті з кимось із COVID-19 протягом останніх 14 днів відповідно до регламенту обміну інформацією про здоров'я та інших застосовних федеральних та державних законів та правил, що стосуються конфіденційності.
• Повідомлення персоналу, сімей та громадськості про закриття шкіл та будь-які обмеження, які обмежують вплив COVID-19 (наприклад, обмежена кількість годин роботи).

Політика щодо відпусток та відгулів
• Запроваджуйте гнучкі правила та практики лікарняних листів, що дозволяють персоналу залишатися вдома, коли вони хворі, контактують або доглядають за хворим.

• Вивчіть та перегляньте політику щодо відпусток, телеметрії та компенсації працівникам.

• Політика щодо відпусток повинна бути гнучкою і не карати людей за відпустку, а також повинна дозволяти хворим працівникам залишатися вдома та вдалині від колег. Політика щодо відпустки повинна також враховувати працівників, яким потрібно залишатися вдома зі своїми дітьми, якщо є закриття школи або догляду за дітьми, або догляд за хворими членами сім'ї.

• Розробити політику щодо повернення до школи після хвороби COVID-19.

Резервний штатний план
• Контролюйте прогули учнів та працівників, перекладайте курси та створюйте реєстр підготовлених резервних працівників.

Навчання персоналу
• Навчайте персонал за всіма протоколами безпеки.

• Проводьте навчання практично або забезпечуйте збереження соціального дистанціювання під час навчання.

Розпізнайте ознаки та симптоми
• Якщо можливо, проводьте щоденні перевірки стану здоров'я (наприклад, температурний скринінг та/або перевірка симптомів) персоналу та учнів.

• Перевірки здоров'я повинні проводитись безпечно та з повагою, відповідно до будь-яких застосовних законів та правил про конфіденційність.

Спільні приміщення
• Заохочуйте будь-які організації, які поділяють або використовують шкільні заклади, також дотримуватися цих міркувань.

Підтримка щодо адаптації та стійкості
• Заохочуйте працівників та учнів робити перерви від перегляду, читання чи прослуховування новин про COVID-19, включаючи соціальні медіа, якщо вони відчувають себе перевантаженими чи переживають.

• Здійснюйте сприяння працівникам та учням, які дотримуються здорового харчування, займаються фізичними вправами, висипаються та знаходять час для відпочинку.

• Заохочуйте працівників та учнів спілкуватися з людьми, яким вони довіряють, про їхні турботи та про те, як вони почуваються.

• Розгляньте повідомлення про можливість звернення до служб психологічної підтримки.

Підготовка до того, якщо хтось захворіє

Школи можуть розглянути можливість впровадження декількох стратегій, щоб підготуватисядо того, якщо хтось захворіє.

Порадьте персоналу та сім’ї хворих учнів Критерії самоізоляції
• Хворі співробітники чи учні не повинні повертатися до тих пір, поки вони не виконають критерії CDC для припинення самоізоляції.

Ізолюйте та транспортуйте хворих
• Переконайтесь, що персонал та родини знають, що вони (персонал) або їхні діти (у сім'ях) не повинні приходити до школи, і що вони повинні повідомити шкільних посадових осіб (наприклад, призначений контактний пункт COVID-19), якщо вони (персонал) або їхня дитина (у сім'ях) захворіла і має симптоми COVID-19, отримала позитивний тест на COVID-19 або зазнала впливу когось із симптомами COVID-19 або підтвердженого або підозрюваного випадку.

• Відразу розділіть персонал та дітей із симптомами COVID-19 (наприклад, лихоманкою, кашлем або задишкою) у школі. Хворі люди повинні їхати додому чи до медичного закладу залежно від того, наскільки сильні їхні симптоми, та дотримуватися інструкцій CDC для догляду за собою та хворими.

• Попрацюйте зі шкільними адміністраторами, медсестрами та іншими медичними працівниками, щоб визначити кімнату або зону ізоляції, щоб відокремити всіх, у кого є симптоми або позитивні тести на COVID-19, але симптомів вони не мають. Шкільні медичні сестри та інші медичні працівники повинні застосовувати стандартні заходи безпеки та засоби передачі даних при догляді за хворими людьми.

• Встановити процедури безпечного транспортування всіх хворих додому чи до медичного закладу. Якщо ви викликаєте швидку допомогу або когось доставляєте до лікарні, спробуйте спочатку зателефонувати, щоб попередити їх про те, що у людини може бути COVID-19.

Прибирання і дезінфекція
• Закрийте простір, яким користується хвора людина, і не використовуйте ці ділянки до очищення та дезінфекції

• Перед очищенням та дезінфекцією зачекайте не менше 24 годин. Якщо чекати 24 години не є можливим, зачекайте якомога довше. Забезпечте безпечне та правильне використання та зберігання засобів для чищення та дезінфекції, включаючи безпечне зберігання продуктів подалі від дітей.

• Повідомте службовців охорони здоров'я та закрийте контакти

• Відповідно до державних та місцевих законів та правил, адміністратори шкіл повинні негайно повідомляти місцевих службовців охорони здоров’я, працівників та сім'ї про будь-який випадок захворювання на COVID-19, зберігаючи конфіденційність.

• Повідомте тих, хто був у тісному контакті з людиною з діагнозом COVID-19, щоб вони залишалися вдома та самоконтролювали наявність симптомів, а також дотримувались інструкцій CDC, якщо симптоми розвинуться.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram