Найпоширеніші питання стосовно дострокового скасування самоізоляції

1. Де мені пройти тестування на COVID-19?

Пройти ПЛР-тестування можна у багатьох лабораторіях, але не всі з них мають доступ до системи для внесення даних. На сайті Центру громадського здоров’я України є перелік лабораторій, які зможуть внести Ваш результат. Будьте уважні! Перевірте, чи є обрана Вами лабораторія у переліку. Також пам’ятайте, що результат ІФА-дослідження не є підставою для дострокового припинення самоізоляції.

2. Отримав результат кілька днів тому, коли мене знімуть?

Зазвичай зняття із самоізоляції відбувається протягом кількох годин, якщо не допущено помилки у даних. Вкажіть у лабораторії той номер телефону, на який було встановлено додаток. Якщо номер було вказано неправильно, лабораторія на ваше прохання може змінити запис у системі. Це стосується й інших даних.

3. Хто саме і коли скасовує самоізоляцію?

Відповідно до алгоритму, Центр як власник електронної системи надав доступ верифікованим лабораторіям та Міністерству цифрової трансформації. Внести дані в систему можуть тільки лабораторії. Міністерство цифрової трансформації як адміністратор додатку вивантажує дані в сервіс “Дій вдома”. Після вивантаження даних в додатку активується можливість вийти із самоізоляції.

4. Як відбувається зняття із самоізоляції в самому додатку “Дій вдома”?

Зняття із самоізоляції відбувається під час вивантаження персональних номерів телефону Міністерством цифрової трансформації в додаток “Дій вдома”. Тому слідкуйте, щоби номер, наданий Вами лабораторії, був саме тим, на який встановлено додаток. У іншому разі сервіс додатку не зможе Вас ідентифікувати.

5. Чи можу я безкоштовно протестуватися на ковід для скасування самоізоляції?

Завчасне припинення самоізоляції це добровільна процедура, тому зробити ПЛР-дослідження можливо власним коштом у лабораторії, що пройшла верифікацію та є в переліку на сайті Центра.

6. Лабораторія є у переліку, але мені відмовляють у тестуванні.

У перелік Центра внесено лабораторії, які пройшли верифікацію відповідно до наказу МОЗ, та мають право діагностувати на збудник хвороби COVID-19. На підставі цього верифікованим лабораторіям було надано доступ до системи для внесення результатів. Деякі із цих лабораторій з внутрішніх причин не мають змоги надавати платні послуги, однак це питання може бути врегульоване лабораторією.

7. Лабораторія запевнила, що може вносити дані, я заплатила за тест, однак із самоізоляції мене не знято і лабораторії в переліку, як виявилося, немає.

Деякі приватні лабораторії афішують свої послуги для зняття із самоізоляції, не маючи доступу до системи для внесення даних. Це вводить в оману населення, створює зайві непорозуміння та фінансові збитки для клієнта. Обов’язково перевіряйте перелік лабораторій на сайті Центру. Якщо з Вами вже трапилася така ситуація, Ви повинні знати, що лабораторія у будь-який час за власним бажанням може пройти процедуру верифікації за наказом МОЗ №722 та отримати доступ до системи. У іншому випадку, Вам доведеться здавати зразок повторно, обравши лабораторію із переліку.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram