Названий один з найпростіших способів стати стрункішим

Вченими Університету штату Юта (США) названий один з найпростіших способів стати стрункішою – з цією метою фахівці радять регулярно ходити навшпиньки.

Для досягнення ефекту схуднення необхідно щодня практикувати спеціальну прогулянку, пересуваючись навшпиньки, про цей висновок дослідників пише виданняSciencedaily.

За словами вчених, принцип ходьби заснований на рухах, які мають на увазі кроки, що виконуються переміщенням стоп з п’яти на носок, – його людство успадкувало від своїх далеких предків. Такий спосіб пересування дозволяв витрачати менше енергії, що служило одним із заходів захисту від голодної смерті.

Дослідники констатують, що ходьба навшпиньки змушує організм активізувати м’язи голеностопу, спини, колін, стегон і більш інтенсивно витрачати калорії. Таким чином, її можна використовувати як простий засіб, що допомагає схуднути.

“Ходьба навшпиньки збільшує витрату енергії на 50-80 відсотків, посилюючи навантаження на деякі групи м’язів. Це один з методів більш активного спалювання калорій”, – цитує журнал експертів.

Фахівцями була проведена серія випробувань за участю спортсменів віком від 20 до 40 років, які ходили і бігали різними способами – приземляючись на п’яту, на підошву зі злегка піднятою п’ятою і на носок. При бігу істотної різниці вчені не виявили, але тести з ходьбою продемонстрували: коли люди ходять навшпиньки, їх витрата енергії може зрости на 83%.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram