Рейтинг кращих центрів МРТ та КТ - 2020

В сучасній медицині найпершим і найбільш важливим етапом є постановка правильного діагнозу. Провідне місце в інструментальній діагностиці експертного класу посідає магнітно-резонансна та комп’ютерна томографія, які характеризуються високою інформативністю, швидкістю отримання результату, зручністю та безпекою для пацієнтів. Для успішного функціонування центрів МРТ або КТ необхідна робота великої кількості спеціалістів, які організовують матеріально-технічне, інформаційне, медичне забезпечення даного процесу.

Проте наявність обладнання, разом з тим повинна супроводжуватися високим професійним рівнем медичного персоналу та зручностями для самих пацієнтів. Сюди можна віднести комфорт при очікуванні, наявність доступної інформації про лікарів, клініку, прийнятну вартість послуг. Лише реалізувавши всі ці напрямки можна підвищити якість надання послуг до Європейського рівня.

Питаннями координації, підвищення якості та доступності послуг МРТ та КТ займається Асоціація центрів магнітно-резонансної та комп’ютерної томографії України (http://mri-ct.com.ua). Щороку Асоціація підбиває підсумки діяльності і формує рейтинг найкращих медичних центрів. Цей рейтинг передусім спрямований на пацієнтів і допомагає їм зробити правильний вибір лікувального закладу. Для закладів - це визнання результатів їх роботи та високого професійного рівня.

Критерії рейтингу

Рейтинг формується на основі різних показників, які включають інформацію отриману з державних реєстрів, від самих медичних закладів, та від їх пацієнтів. Також всі критерії рейтингу поділяються на три напрями: нижче наведено основні групи та найбільш важливі критерії (загалом критеріїв більше 20, деякі з них є комплексними)

  • Критерії оцінки матеріально-технічної бази 
    Включають відповідність приміщень закладу ліцензійним вимогам, наявність сучасного обладнання для проведення магнітно-резонансної та комп’ютерної томографії, комфорт пацієнтів під час очікування та проходження послуг;

  • Критерії оцінки персоналу
    Враховують рівень медичного персоналу (наявність категорій, наукових ступенів, досвіду роботи), аналіз відгуків пацієнтів, підвищення лікарями професійної підготовки за рахунок участі у конференціях, семінарах та практичних тренінгах;

  • Критерії оцінки менеджменту та інформаційної політики
    Враховують доступність і відкритість інформації щодо переліку послуг, які надаються закладом та їх вартість, наявність у медичного закладу власного сайту, служби підтримки.

Переможці рейтингу

Переможцями рейтингу кращих центрів України 2020 від Асоціації було визнано наступні заклади:

  • Медичний центр «Добробут» (м. Київ)
  • Центр сучасної діагностики «Нейромед» (м. Вінниця)
  • Європейський радіологічний центр (м. Харків)
  • Клініка Святої Катерини (м. Одеса)
  • Клінічний лікувально-діагностичний центр «Сімедгруп» (м. Івано-Франківськ)

Хочемо від себе привітати переможців рейтингу. Впевнені, що їх високий рівень даруватиме здоров'я українським родинам.

Інформаційна довідка

Асоціація центрів магнітно-резонансної та комп’ютерної томографії України створена для підвищення якості послуг медичної діагностики за рахунок координації фахівців, пов’язаних з діяльністю приватних і державних медичних установ в області МРТ та КТ в Україні. Основними завданнями є наближення систем медичної діагностики до стандартів Європейського союзу.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram