Рекордна реєстрація на онлайн-курс з управління медичним закладом: у липні розпочинаються навчання

Цього тижня завершилась реєстрація на унікальний навчальний курс «Кращі практики управління медичним закладом», розроблений проектом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у партнерстві із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та Міністерством охорони здоров’я України.

Понад 2,600 учасників з 898 медичних закладів у липні 2020 року розпочнуть навчання з ефективного управління підприємством. Доречі, подано заявок на участь на 3,9% більше, ніж було заплановано!

Унікальний навчальний онлайн-курс, який стартує 07.07.2020, водночас збере на освітній платформі «Академії НСЗУ» команди медичних Закладів зі всієї України, які протягом 4 семестрів будуть підвищувати якості послуг та оптимізувати роботу своїх медичних закладів.

Лікарі, фінансисти, керівники, адміністратори, медичні сестри закладів будуть працювати як одна команда, опанують лідерські якості, ефективні інструменти комунікації, інструменти економічної ефективності та фінансового менеджменту та навчаться будувати сферу надання медичних послуг навколо пацієнта.

Після завершення останнього дня реєстрації на навчання, загальна кількість заявок на участь у курсі склала 2605, з яких 22% заявок надійшло від закладів первинної медичної допомоги, 88% від закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу.

Найбільш чисельною командою, яка зареєструвалася на курс, стала команда КНП "Чернівецька міська дитяча клінічна лікарня" у склад якої увійшли 100 осіб:

«Медицина – це завжди колективна праця. Великий досвід роботи в нашому лікувальному закладі дає можливість стверджувати, що формування корпоративної культури, командної роботи всіх ланок - від прийому пацієнтів до складних хірургічних операцій - залежить і від довідкового бюро, і від приймального покою, від сестринського поста у відділенні – тобто від команди однодумців (лікарів, медичних сестер, фінансово-економічної служби, відділу кадрів). Очікуємо, що за допомогою курсу зможемо визначити та вирішити існуючі та можливі проблеми. А також, під час навчання плануємо опанувати якомога більший діапазон інструментів управління процесами і явищами в рамках реформ на кожній ланці функціонування нашого медичного закладу» - Сергій Сторожук, головний лікар, КНП "Чернівецька міська дитяча клінічна лікарня".

З об'єктивних причин отримати підтримку наставників зможуть лише 393 команди першого потоку.
Проте, зважаючи на велику кількість охочих долучитись до навчального курсу, було прийнято рішення надати можливість навчатися другим потоком всім тим, хто подали заявки на навчання. Ці команди отримають доступ до навчальних матеріалів, інструментів, вебінарів тощо але, на жаль, без технічного супроводу наставників.

Команди та студенти обох потоків, очикуйте на листи підтвердження від Академії НСЗУ протягом цього тижня і вже 07.07.2020 долучитеся до першого ефіру та починайте навчання разом із експертами, викладачами проектуUSAID “Підтримка реформи охорони здоров’я та наставниками курсу.

Відтак, навчальний курс «Кращі практики управління медичним закладом» стане найбільшою освітньою онлайн платформою, за допомогою якої медичні працівники зможуть розвинути свій потенціал в організації процесів та наданні якісних медичних та інших послуг.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram