В електроннній системі охорони здоров’я створено понад 8,3 млн е-направлень

Кількість електронних медичних записів за перші 9 днів вересня, порівняно з серпнем, зросла на понад третину. Відповідно у вересні очікується понад 16 млн записів.

Цифрова трансформація зробила усі процеси, які відбуваються в системі охорони здоров'я, відкритими та прозорими.

На сьогодні в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ): 30 млн 480 тисяч електронних декларацій пацієнтів з лікарями, понад 54 млн електронних записів, створених лікарями, 9,6 млн е-рецептів, виписаних пацієнтам на ліки за програмою «Доступні ліки» у поточному році і понад 8,3 млн електронних направлень, виписаних лікарями пацієнтам на консультації до вузьких спеціалістів, проведення обстежень та госпіталізацію.

ЕСОЗ стабільно працює, лікарі мають можливість користуватись всіма електронними інструментами в нормальному режимі. МОЗ ухвалив рішення про виділення необхідного фінансування і на сьогодні НСЗУ змогла забезпечити стале функціонування ЕСОЗ.Для забезпечення безперебійної роботи було закуплено додаткові потужності в датацентрі. Для цього було здійснено перерозподіл коштів на суму 7,1 млн гривень. Тривають процедури додаткового перерозподілу коштів для потреб електронної системи на суму 24 млн гривень.

НСЗУ постійномоніторить ситуацію із навантаженням на центральну базу даних та, за необхідності, залучає нові ресурси для її стабільної роботи. Завдяки налагодженій роботі ЕСОЗ спостерігається постійний приріст даних в її реєстрах. Так, кількість електронних медичних записів (ЕМЗ) за перші 9 днів вересня, порівняно з серпнем, зросла на понад третину - з 3,4 млн записів у серпні до 4,9 у вересні. Загальна кількість ЕМЗ у серпні склала 13,9 млн. Відповідно у вересні очікується понад 16 млн записів.

Подібна тенденція спостерігається й щодо електронних направлень та рецептів. Е-направлень за перші 9 днів вересня виписано понад 900 тис, а за цей же період серпня ця цифра складала 645 тис. Е-рецептів за перших 9 днів вересня виписано на майже 100 тис більше, порівняно з серпнем, - 350 тисяч проти 254 тисяч.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram