Як вибрати лікаря уролога?

Коли з’являються проблеми зі здоров’ям, багато пацієнтів не знають, до кого потрібно звертатись. Ця стаття допоможе дізнатись, із якими проблемами варто йти до уролога, які хвороби він лікує, та як вибрати професіонального лікаря із цієї категорії.

Які сфери охоплює урологія і коли варто звертатись до лікаря

Багато хто помилково вважає, що урологи приймають лише пацієнтів чоловічої статі. Проте, це не зовсім так. Сучасна урологія займається хворобами сечового міхура та сечовидільних шляхів, нирок та простати. Тобто, пацієнтами урологів часто є і жінки, у яких проявляються такі захворювання.

Найбільш поширені хвороби, діагностикою та лікуванням яких займається уролог: цистит, фімоз, сечокам’яна хвороба, нетримання сечі, баланіт, камені, пієлонефрит. Також ці лікарі займаються іншими хворобами сечостатевої системи та інших органів.

Існують різні напрямки урології. Деякі лікарі займаються лише чоловічими хворобами, деякі – лише жіночими. Також є урологи, що спеціалізуються на лікуванні дітей чи осіб похилого віку. Перед зверненням до лікаря уролога необхідно уточнити його спеціалізацію, а також стать та вік пацієнтів, яких він приймає.

До уролога необхідно звертатись у наступних випадках:

  • біль, дискомфорт чи печіння при сечовипусканні;
  • біль у нирках;
  • неконтрольоване сечовипускання;
  • зміна вигляду та характеристик сечі.

Що краще: приватні чи державні клініки

Перш за все, необхідно підібрати для себе клініку. Існують дві основні категорії – державні заклади та приватні. У кожного з них є недоліки та переваги, тому треба визначитись із тим, що підходить для конкретного пацієнта.

Ознаки якісної клініки і за якими критеріями вибирати уролога

Відомість. Якщо про клініку ніде немає згадок, відгуків, якщо вона відкрилась лише недавно – відвідувати її буде дуже сумнівним рішенням. Тому варто записуватись до уролога в клініці, яка вже добре зарекомендувала себе та має позитивні відгуки.

Також багато значить, наскільки відома дана клініка та мережа в країні чи інших країнах. Клініки із популярних мереж надають великого значення освіті своїх спеціалістів, тому слідкують, щоби у них працювали лише професіонали.

Відгуки. Майже про кожну сучасну клініку можна знайти відгуки у Інтернеті. Це займе небагато часу, але дозволить швидко дізнатись про переваги чи недоліки різних закладів. Також часто можна прочитати відгуки про лікарів.

Рівень спеціаліста. Якщо на сайті клініки немає інформації про те, де він отримував освіту, які відзнаки чи досягнення має, можна запитати про це у представника медичного закладу. Це дозволить мати краще уявлення про рівень знань та вмінь конкретного уролога.

При виборі лікаря уролога важливо знати досвід роботи. Часто ця інформація також є публічною, але якщо вам не вдалось її знайти, то завжди можна зателефонувати у клініку і отримати більше інформації щодо цього.

Документи. Клініка повинна надавати пацієнтам усі необхідні довідки та інші документи, які не лише допомагають при лікуванні, але й підтверджують факт цього лікування. Документи повинні прийматись іншими закладами, наприклад, у місці працевлаштування пацієнта.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram