З 2015 по 2019 роки постачальники МОЗ заборгували товару на 5,3 млрд грн, - Заступник Міністра Світлана Шаталова

Протягом 2015-2019 років організації, через які здійснювалися закупівлі медичних засобів та устаткування, заборгували Міністерству охорони здоров’я понад 5,3 млрд грн. МОЗ перерахувало кошти, але досі не отримали товарів.

Про це на щоденному брифінгу МОЗ повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова.

“Ми бачимо велику суму заборгованості закупівельних організацій, яка сягає 5,3 млрд грн. Ця сума накопичилася за різні роки, з 2015 року, і ми зараз детально розбираємося, яким чином відбувався процес закупівлі, доставки, які терміни придатності цих ліків. Ми розбираємося у ситуації, зробимо цей процес максимально відкритим і будемо тримати вас у курсі справ”, - підкреслила Світлана Шаталова.

За словами заступниці Міністра, у списку “заборгованості” понад 1300 різних позицій. “І відповідно до нашого аудиту, в Міністерстві близько 2 місяців не проводилися засідання постійної робочої групи з питань закупівель, яка вирішує подібні питання”, - наголосила Світлана Шаталова.

Як підкреслила заступниця очільника відомства, за два тижні на посаді за її ініціативою у МОЗ уже пройшло два засідання постійної робочої групи з питань закупівель і зараз проблемні питання почали вирішуватися.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram